Jak a s čím servírovat pomazánky? Důležité jsou kombinace chutí i lákavý vzhled
Pomazánky jsou nedílnou součástí nejen oslav, ale také svačin nebo večeří. Jejich přípravě stačí věnovat jen několik málo minut a poté je na pár dnů vystaráno. Stačí jen vytáhnout nůž z příborníku, namazat pomazánku na pečivo a menší občerstvení je hotovo.
Kdo by neměl rád pomazánky. Jsou součástí každé rodinné oslavy či posezení s přáteli. A právě různými způsoby servírování jim dáte nový kabátek a namísto nudného namazaného pečiva připravíte neokoukanou a lákavou dobrotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak a s čím servírovat pomazánky
Pomazánky lze servírovat různými způsoby.
- Pomazánky nachystejte na prkénku. Stačí na kuchyňské prkénko rozložit pečicí papír a na něj vedle sebe v silnějších vrstvách nebo v kopečcích dát pomazánky. Poté už stačí jen přidat malé nožíky nebo dřevěné špachtličky k nabírání a ošatku s nakrájeným pečivem.
- Oblíbeným způsobem servírování jsou pomazánky v malých miskách nebo zapékacích mističkách. Misky lze nahradit nízkými širokými zavařovacími sklenicemi. Kromě ošatky s pečivem k nim lze přichystat i čerstvou zeleninu nakrájenou na špalíčky nebo pečené zeleninové hranolky.
- Vejce plněná pomazánkou vypadají více než lákavě. Pomazánky se často servírují v podélně rozříznuté paprice, ve vydlabaných rajčatech nebo se jimi zdobí kolečka zeleniny (okurky, ředkvičky, mrkev).
- Servírované pomazánky ozdobte podle vašich zvyklostí čerstvými bylinkami, jedlými květy, ořechy, kousky ovoce nebo zeleniny.
- Pomazánky se nejčastěji servírují na pečivu nebo s ním. Ať už zvolíte bagety, toustový chléb, dalamánky, veky a rohlíky, kvasový chléb, tortilly, pita chléb, krekry nebo silnější tyčinky, nesáhnete vedle.
- Sladké pomazánky jsou dokonalé na palačinkách, vaflích i na opečeném toustovém chlebu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud vás nebaví vzhled pomazánek namazaných na pečivu za pomocí nože, vsaďte na cukrářský sáček se zdobicí špičkou. Z nudně "máznutého" pečiva se rázem stane lákavá pochoutka. Připravte si s námi lahodnou pomazánku na chlebíčky z vařených brambor:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Italské tyčinky grissini se původně pekly jako lék na trávení. Takhle si křupavou pochoutku upečete dnes
10 nejlepších receptů na pomazánky plus užitečné tipy, na čem je podávat
Krásně zbarvené plněné papriky - to je lahůdka nejen chutná a lákavá na pohled, ale i plná vitamínů
Komentáře