7 nejoblíbenějších domácích mazanců. Jak upéct mazanec hrníčkový, z kynutého těsta, tvarohový, špaldový nebo kváskový
Mazance se připravují včas, abychom si na nich mohli pochutnat o velikonoční neděli. Tyto bochánky se pečou ze sladkého těsta, které připomíná vánočkové. Jsou moc dobré, voní po vanilce a citrónu, jsou plné rozinek. Sypeme je tenkými plátky loupaných mandlí a na povrchu je zdobíme křížkem.
Velikonoční mazance
O velikonoční neděli se podávalo tradičně k jídlu to nejlepší - pečený beránek, velikonoční hlavička, skopové maso, jidáše a další pokrmy. Sladké a chutné mazance patřily a stále patří mezi nejoblíbenější velikonoční dobroty. Inspiraci k jejich pečení najdeme ve výběru našich receptů.
- Mazanec
- Hrníčkový mazanec naší babči
- Mazanec pro Irenku
- Mazanec od Helenky Růžičkové
- Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou
- Kváskový mazanec
- Špaldový mazanec s rozinkami a mandlemi
1. místo
2. místo
Domácí je nejlepší
O Vánocích pečeme vánočku a o Velikonocích se tradičně peče mazanec. I když si ho můžeme jednoduše koupit, ten domácí je vždy nejlepší a doma určitě budou mít všichni radost.
Mohlo by vás zajímat
Podle našeho přehledu můžeme vyzkoušet nejoblíbenější recepty na mazance. Mezi další druhy pečiva, které o Velikonocích připravujeme, patří jidáše, beránci, Boží milosti a perníčky zdobené jarní tématikou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Jidáše: Tradiční velikonoční pečivo je vláčné a nadýchané, podává se potřené ingrediencí, která údajně brání hadímu uštknutí
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc. Odkud se vzal?
Komentáře