Troubovatá dršťkovka
Suroviny
Porce: 10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 33,91 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 64,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 18:20
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.
10. 6. 2017 18:10
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
Z tuku a 2 PL mouky připravit tmavou jíšku, přidat k ní kmín a nechat rozvonět. Pak přidat drobně nakrájenou cibuli i kořenovou zeleninu a orestovat. Zalít studeným vývarem a za občasného míchání přivést k mírnému varu. Pak přidat nové koření, kousky rajčete, stonky libečku a mletou papriku. Přiklopit poklicí, NEMÍCHAT!!!
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!
28. 2. 2011 08:16
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík
26. 2. 2011 20:28
26. 2. 2011 19:59
26. 2. 2011 19:30
26. 2. 2011 19:00
26. 2. 2011 18:34
26. 2. 2011 18:30
26. 2. 2011 18:07
26. 2. 2011 18:03
26. 2. 2011 18:02
26. 2. 2011 17:39
26. 2. 2011 16:33
26. 2. 2011 16:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 15 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Právě bylo uvařeno:
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 45 minutami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
renali uvařila před 3 hodinami
Šunkofleky
f1.krejcik uvařila před 3 hodinami
Uzená polévka s kroupami
hurcik.pavel uvařila před 4 hodinami
Banánové brownies
simapohankova uvařila před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
simapohankova uvařila před 4 hodinami
Žemlovka jako od babičky
Ancavole uvařila před 6 hodinami
Hořčice z cukety
LuKrajKa uvařila před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky
Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček
Troubovatá dršťkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVQ2
26 názorů