Sádlová kolečka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Cukroví , Pečené 33 názorů

57

Suroviny

16 dkg sádla
20 dkg cukru
20 dkg hladké mouky
6 dkg kakaa
lískové oříšky nebo marmeláda na zdobení popřípadě hrozinky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, necháme chvilku odpočinout.

  2. Pak tvoříme malé kuličky, vařečkou uděláme jamku, do které dáme, co máme rádi-oříšek, marmeládu, povidla, hrozinky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, max. na 150 st. C (horkovzduch možná i méně) asi 15 minut a dáváme pozor, aby se nepřipálily, rády pak hořknou.

Poznámka

Letos jsem je nedělala, takže doufám, že Marta přidá foto, až je udělá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sádlová kolečka

  • Bullock Bullock(neregistrovaný)

    Klaruše: Problém je (i mě se to totiž stalo) teplota pečení. Podle tohoto receptu http://ekucharka.net/recept/sadlove-kolacky se má péct 13 min na 195 °C (mají tam překlep 1905 °C :-D ). Na druhý pokus jsem již nepekl, ale sušil - na cca 100 °C a asi 25 min. Kdybych nejdřív zavolal mojí mamce, která je dělávala každé Vánoce po desítky let, měl bych to dobře hned napoprvé. Podle toho, co mi pak říkala, tak to skutečně SUŠÍ v té troubě na málo stupňů a to celou HODINU s tím, že se to musí stále kontrolovat.

    Odpovědět

  • Theia7 Theia7

    Klaruše: Opravdu to nemusí být receptem. Většinou je to vyšší teplota pečení (má být max 150°C) nebo nekvalitním sádlem...:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Klaruše:
    No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?:-)
    Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou);-)

    Odpovědět

  • Klaruše Klaruše(neregistrovaný)

    No já to dělala ze sádla a mohu říct, že horší recept jsem si nemohla vybrat, ;-( úplně se v troubě rozplácnou vůbec nedoporučuji

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Děkuji všem :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    pazderka83:
    Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
    ... marmeládu dávat až po upečení.
    Ať se dílo podaří:-))

    Edit:
    A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
    Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten:-)

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    pazderka83:Některé kakao hodně barví ,už jsem se s tím párkrát taky vypekla,prostě přisypávat opatrně.A hlavně nepéct zprudka,pak se roztečou,a jsou z nich placky. Ale jak to vychytáte je to super křehké cukroví.Snad se zadaří a bude chutnat,jako to co jste odzkoušela.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Jee děkuji moc :-K Určité vyzkouším. Je pravda že mám zřejmě jine kakao než je v receptu, dělala jsem dle návodu a mám to hodně tmavé a hořké.

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    pazderka83:Nevím jestli vám to pomůže,ale já mám odzkoušený recept:45dkg hl. mouky +30 dkg cukru+30 dkg sádla/nejlépe domácího ale i s kupovaným mám vyzkoušeno/+ kakao na obarvení /pozor některá kakaa jsou hodně tmavá/pořádně prohnětu těsto a nechám do druhého dne odležet v lednici.a pak dělám malé kuličky na plech ,udělám důlek koncem vařečky /konec vařečky ponořím do hl. mouky ,aby se moc nelepilo a dám péct. Většinou peču kolem 150+-160 stupni,lépe pomalu,a pak zkouším,nedokážu odhadnout dobu pečení.Po vychladnutí dávám do důlku čokoládu.V původním receptu se dávala do důlku marmeláda před pečením,ale ta většinou ztvrdla,tak plním až potom. Jsme doma jen tři,tak většinou dělám jen z poloviční dávky .Pokud se peče pomalu je to křehké a vláčné cukroví.Mám taky zkoušeno,že čast těsta rozválím a vykrajuji formičkou měsíčky nebo rohlíčky a po upečení máčím konce v čokoládové polevě,fantazii se meze nekladou.Záleží na Vás.To jen moje zkušenost s tímto těstem.Hezký večer.

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    U nás se nikdy sadlovky nedělali,takže ani nevím jak mají vlastně ve skutečnosti chutnat,ale jednou,asi před 5-ti lety jsem dostala 2ks na ochutnaní a tak mi to chutnalo,že tu chuť mám na jazyku dodnes. Letos jsem se rozhodla,že to vyzkouším,ale nevím jak toho docílit. Dělám už druhý recept a ani jeden se tomu ani nepodobá. Jsem z toho smutná,tak ráda bych ochutnala TY sádlovky... Toto cukroví mi nechutná, přijde mi to jako kakaová hmota, nejen že se Peru s dobou pečení a stupněma na kolik vlastně péct, ale hlavně mi to v té troubě ani pořádně netvrdne... ;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova:presne tento recept, čo píšeš v komentároch si dala hore...:-D

    Odpovědět

  • Lenka: Zajímevé, že? Je to u mnohých receptů. Mnohým se povede, mnohým ne. Zvláštní;-)

    Odpovědět

  • Holky, pokud se vám ještě bude chtít je dělat, zkuste tyhle: 160g sádla, 200g cukr, 200g hl. mouky, 60g kakaa. To je celé

    Trošku špatně se to spracovává, ale jde to ;-)

    Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Zrovna jsem je vyndala z trouby a půl plechu je pryč. :-O jsou totiž opravdu výborné ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    hanka : nejsi jediná,, komu se tato nemilá věc stala, já se na ně kdysi tak moc těšila, že si je upeču a těsto se mi steklo v jeden plát:-D:yes: a já z něho krájela čtverečky.
    Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sadlove cukrovi cukroví ze sádla recept na sadlove cukrovi sádlové vánoční cukroví recept na sádlové cukroví top recept recepty cukrovi vánoční cukroví sádlové vanocni cukrovi ze sadla sádlové bochánky recept cukroví sadlové sádlové cukroví recept sadlove bochanky cukrovi sádlové bochánky vanocni cukrovi sadlova kolecka vánoční cukroví sadlové kolečka kakaové sádlové cukroví sádlové cukrový cukrový ze sádla sádlové cukroví recepty sadlove kulicky

Zapomněl/a jsem heslo