Dršťková bez drštěk.

jan.alois Kuchař: jan.alois

hrnec cca 4 litry Polévky 11 názorů

Suroviny

1 Slepice (1.50 kg nemusí bejt váha prostě jedna slepice)
Sádlo
velká cibule
kořenová zelenina
cibule
kmín
česnek
sladká paprika .Kdo má rád ostré tak čily nebo pálivá paprika
sůl
maggi
majoránka
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozsekneme, opláchneme ve vodě a spolu s kořenovou zeleninou a malou cibulí vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň, aby se polévka takzvaně táhla. Nevařit prudkým varem.

  2. Když je slepice vařená tak maso vyndáme a obereme.

  3. Potom vezmeme sádlo a dáme do hrnce a na tom usmažíme cibulku do slabě růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne a přisypeme papriku a zarestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedily a necháme vařit asi 15 minut.

  4. Přidáme nakrájené maso, ochutnáme, případně dosolíme a přidáme maggi. Hustotu upravíme buď jíškou nebo amerikou (hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě) a necháme provařit.

  5. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Rohlíky a nebo chleba jim dám k té polévce v sobotu k obědu a mám od nich pokoj. Nic jiného už nevařím.

Poznámka

Prostě vařím drškovou ze slepice. Kdo umí, ten postup nečte a vaří podle svého receptu tak, jak je naučený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková bez drštěk.

Tématické fráze: drskova polevka drskova polevka z hlivy jak vařit dršťky dršťky dršková polévka video recept dršťková polévka bez dršťek kráječ na dršťky houbova drštkova drskova polivka vaření drštěk dršková z kuřecích kůží domácí drštková polévka dršková hovězi drštky čišteni dršková polévka recept dršťová polévka houbová drštková polévka houbova drskova polevka drskova polevka z hlivy ustricne dršťky čistění

Zapomněl/a jsem heslo