Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 339 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,48 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 37,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 416,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno.
Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři.
P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné.
Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 13:01
5. 4. 2012 18:41
5. 4. 2012 17:03
Taliansky sposob pripravy roznych druhov masa je velmi popularny a chutny.
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:27
3. 4. 2012 20:22
3. 4. 2012 20:18
3. 4. 2012 20:12
3. 4. 2012 20:09
3. 4. 2012 19:59
3. 4. 2012 19:07
3. 4. 2012 19:04
3. 4. 2012 19:02
Osso bucco (uvadza sa aj osso buco)je druh masa ...telacie lytko s morkovou kostou (dutou kostou) a nie nazov specifickeho receptu. Takze osso bucco sa moze pripravit aj na sposob svieckovej na smotane, aj na taliansky sposob, moze sa uvarit z neho aj polievka.
ja neviem ci sa tiez sama nevyjadrujem zmatene a ci svoj prispevok nakoniec nevymazem, lebo to neviem vysvetlit ..ale ...to je ako keby bolo v nazve napisane Jemne dusene veprove........ala italska hovadzia ohanka, alebo ala italske hovadzie stehno.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 17 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 3 minutami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 1 hodinou
Květákové placičky
Karoli uvařil před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 3 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Mischpule uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
JanikM uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na zelenině maso na zelenině dusene maso na zelenine vepřové maso na zelenině recepty vepřové maso v zelenině králičí maso na zelenině vepřové maso recepty dušené vepřové maso maso v zelenině dušené vepřové maso recept vepřová maso na zelenině recepty z vepřového masa telecí maso na zelenině dušené vepřové maso recepty vepřové maso na zelenině recept dusena kralici stehna recepty na králíčí maso dušené vepřové na zelenině veprove na zelenine recept na kraliči maso
Suroviny: mrkev, celer řapíkatý, rajče, olej olivový, cibule červená, česnek, kotleta vepřová, stehno králičí, sůl, pepř, cukr, koření nové koření, bobkový list, protlak rajčatový, olej olivový, mouka hladká, vývar masový, víno červené suché, těstoviny
Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lDwJ
25 názorů