Zeleninový nákyp s uzeným masem

toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 3 názory

43

Suroviny

60 dkg míchané zeleniny
mrkev
květák
hrášek
fazolky
kedlubny
kapusta
20 dkg pečeného vepřového masa
4 dkg hrubé mouky
4 dkg másla
3 dl mléka
2 vejce
petrželka
sůl
pepř
tuk
strouhanka na vysypání formy
tuk na vymaštění formy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.

  2. Zeleninu poklademe vepřovým pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku.

  4. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, usekanou petrželku, sůl, pepř a nakonec tuhý sníh.

  5. Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninový nákyp s uzeným masem

  • maris maris

    Jani, to víš, vodovky dělají zázraky :-D:-D:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    maris, tys tu zeleninu snad namalovala, jak bije barevně do očí:-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Do bešamelové omáčky jsem přidala lžičku mleté uzené papriky, bylo to výborné, bodík:yes::-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo