

Kureci stehna v kapuste dusene
Suroviny 4 porce
- 1 menší hlávka kapusty
- 4 kuřecí stehna
- 5 větších brambor
- 1/2 paličky česneku
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- špetka Vegety
- špetka kmínu
- lžíce oleje
- lžička másla
Postup přípravy receptu
Olej rozpálím, cibuli nakrájenou nahrubo osmahnu do růžova, přidám stehna bez kůže, zasypu bramborama, které si krájím na silnější půlměsíce (kolečko brambory uprostřed překrojím) a drobně nakrájenou kapustu vložím na povrch.
Osolím, opepřím, přidám vegetu a kmín i máslo.
Nakonec přileju vodu, jen do poloviny obsahu v hrnci a najemno nastrouhaný česnek. Nemíchat, asi 30 - 35 minut a hotovo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kureci stehna v kapuste dusene
-
Zkusila jsem recept a byl velmi chutný.Kapusta pustí dost vody,takže bych možná omezila to množství ve kterém se dělá.A rozhodně víc soli.Prosolila jsem stehna a každou vrstvu a bylo to tak akorát.To samé s kmínem a vegetkou-v mém případě podravkou.Ale jinak za bodík
Rozhodně si to zopáknu
-
alenka, české zelí = slovenská kapusta
česká kapusta = slovenský kel -
V cestine kapusta je slovensky kel????
Ja asi odpadnem, ale to preto, lebo machrujem, ze mi cestina nerobi problem. Prepacte prosim, hlboko sa ospravedlnujem a slubujem, ze si dnes vecer zapnem len cesku televiziu a pri strikovani dostudujem
.
-
alenka111...az na to, ze tu to robia s kelom
...nechci vediet kolko krat som sa takto isto ako ty obtala.. a este..myslim, ze boubelinda robi nejaku verziu z 90dnovej, pretoze viem, ze ona podla nej ide....
-
posielam bodik. Nieco podobne robievam v remoske a volam to "kura akoze hus" ale to dam len 1 kg kyseleho zeli (kyslu kapustu) na to stehna a na tie trosku slaninky a cele to nesolim len hodne celej rasce - asi 1 lyzicku. Do remosky netreba ziadny tuk ani maslo. Kura ma naozaj potom taku chut nekuraciu, ale trosku lepsiu. Ale v nedelu to skusim takto podla Teba a dam tam aj zemiaky, ale na pohlad sa mi to velmi paci.
Tajaja - ten moj recept som robila raz s hlavkovym zelim a nebolo to ono... -
Šlo by to aj v zelí, nie ? Myslím hlávkové zelí, nie kyslé.
-
-
No, proč ne? Kuře zase jinak