Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,30 g |
Tuky | 37,91 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2021 08:40
Smekám svůj pomyslný klobouk nad tímto nápadem. Recept mě zaujal, takže jsem ho musel vyzkoušet. Pomeranč skutečně masu dodá, alespoň pro mně, zcela nový rozměr.
Bohužel jsem ale nevychytal, aby maso bylo medium rare, jak ho mám rád. Nevím, jestli to bylo menším kouskem masa, nebo tím, že jsem do marinády přidal i sůl, ale maso bylo well done.
Ale určitě to nevzdávám. Recept si zaslouží bodík
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 3. 2021 18:06
Hanes: mi taky...dekuji za vytažení receptu...![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
...nadhera....
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 3. 2021 17:24
Tedy, jestli budou mít citronový pepř, jdu do toho! Už teď se mi zbývají sl8ny
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
24. 5. 2017 13:33
Milan P.: Milane,komentář mě velice potěšil,děkuji
Věřím,že se jídlo podaří a že bude chutnat
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
23. 5. 2017 21:41
To musím vyrobit.Už na pohled nádhera. Doufám, že zvládnu. Milan P.
29. 4. 2013 14:25
Ivana:Ivanko,přímo takto jsem vepřové nepřipravovala,ale kýtu dělávám v podobné pomerančové marinádě,kde ještě přidávám kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru.V marinádě nechám přes noc a poté i s tou marinádou dusím.Už jsem pekla i v troubě,ale kýta i když byla vcelku mi přišla hodně suchá![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Děkuji za zájem i dotaz![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Děkuji za zájem i dotaz
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
29. 4. 2013 14:20
Irule:Možná by sis zvykla
nikdy nevíš![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Děkuji Ti![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
29. 4. 2013 12:17
Anna Kocikova: Přemýšleli jsme,jaké by to bylo z vepřové kýty. Ta je přeci jen hotová dřív. Nezkoušela jste?
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
29. 4. 2013 10:19
vapadá to skvěle ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
, jenže papiňák není můj kamarád a asi nikdy nebude ![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 4. 2013 23:17
Ivana:Ivanko,já jsem to měla opravdu z velice mladého kusu
také jsem po prvním otevření alobalu píchla do masa a znova musela zabalit a chvíli dodělat
ale moc si cením odvahy a hlavně děkuji za vyzkoušení![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-/ :-/](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/23.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
28. 4. 2013 16:50
Tak jsem to dnes zkusila, ale po 20 minutách to bylo velmi rare... úplně krvavé. Nakrájela jsem to na porce a dělala dalších 15 minut, pak už se to jíst dalo. Příště to zkusím rozhodně dělat aspoň dvakrát tak dlouho... Jinak chuťově moc dobré
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
19. 4. 2013 18:05
dexulka:Moc děkuji za odzkoušení,krásnou fotku,komentář i hodnocení
Ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
19. 4. 2013 09:10
Měla jsem pěkný kousek hovězího,ikdyž z jiné části,tak jsem to riskla a dopadlo to dobře
Není to sice tak krásné a šťavnaté masíčko,jako z oříšku,ale i tak jsme si moc pochutnali
Podávala jsem s pyré z brambor,celeru a petržele a zeleninkou.Krásně voní po pomerančích
Posílám foto i bodík
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
21. 2. 2013 18:48
Danuško,rozmarýnko děkuji![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
21. 2. 2013 13:34
Tedy Aničko, jen zírám![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Ty jsi kouzelnice. Hovězí maso je velmi chutné, když se umí udělat, je to gastronomický orgasmus.
Promiň, ale jinak se to říct nedá a tobě se to náramně povedlo![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 17 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Právě bylo uvařeno:
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 2 hodinami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
renali uvařila před 4 hodinami
Šunkofleky
f1.krejcik uvařila před 5 hodinami
Uzená polévka s kroupami
hurcik.pavel uvařila před 6 hodinami
Banánové brownies
simapohankova uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
simapohankova uvařila před 6 hodinami
Žemlovka jako od babičky
Ancavole uvařila před 7 hodinami
Hořčice z cukety
LuKrajKa uvařila před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na pomerančích jak dlouho dělat hovězí v papiňáku hovezi kyta v papinaku steak v papináku maso na citronovém pepři nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy hovězí maso s pomeranci v steak na pomerancich hovězí na pomeranči hovězí maso na pomerančích hovězí maso s pepřem alobalu jak otevřít mlýnek kotányi hovezí steak v papinaku steak z papinaku recept hovezi na pomerancich hovezi steaky v tlakaci hovězí plátky na na pomerančích hovezi z papinaku recepty steak v v papiňáku hovězí kyta na pepři
Suroviny: kýta hovězí, pepř citronový, olej olivový, pomeranče, máslo, pomeranče, omáčka sojová, sůl, alobal
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
35 názorů