Hovězí steak (Parní hrnec)

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 1 hodina 2 porce Hovězí maso 24 názorů

Suroviny

2 plátky hovězí svíčkové
sůl
pepř
koření steakové
žampiony
zelené fazolky
asi 5 brambor
Na dresing:
4 lžíce bílého jogurtu
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky. Vložíme na spodní patro hrnce a paříme. Pokud máme pravou svíčkovou, stačí 40 minut, pokud falešnou, tak 50 minut. Na posledních 10 minut přidáme druhé patro se žampiony a fazolkami.

  2. Brambory ve slupce si omyjeme a povaříme do poloměkka. Pak je na čtvrtíme, naskládáme na mřížku pekáčku a potřeme 1 lžičkou olivového oleje s utřeným česnekem a dáme grilovat dorůžova.

  3. Kdo má rád, může si udělat dresing z jogurtu buď s česnekem, nebo třeba chilli omáčkou a hotové jídlo jím pokapat.

Poznámka

ZDROJ-http://www.webnode.cz/w/varenivpare.webnode.cz/

Jen pro zajímavost, na 3 patře jsem pařila houskový knedlík pro přítele. Byl vynikající!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí steak (Parní hrnec)

  • GoGo (neregistrovaný/á) asi máš pravdu, ale maso je upravované v parním hrnci a tam je třeba jej osolit, jinak je opravdu plané a pozdějším solením nedosáhneme toho správného efektu, ani chuti.

    Odpovědět

  • GoGo GoGo(neregistrovaný)

    Teda nechci kritizovat něco, co jsem neochutnal, ale pravou svíčkovou před zpracováním nasolit a posypat kořením na steaky, to se mně zdá hodně zvrhlé.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Drobek a kari (neregistrovaný/á) a máte teda nápad? Třeba hovězí v parním hrnci?:-))

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Jani, já taky nechci tvrdit že neumíš vařit, opak je pravdou.:-K
    To si někdo někde pěkně popletl pojmy, vlastně názvy. ;-)

    Odpovědět

  • kari kari(neregistrovaný)

    taky jen čumim,steak je steak,tady tomu pokrmu bych dal jiný název určitě,je to zdravé to je jasný ale ,nevyrovná se to klasickýmu steaku přece,ženský neblázněte;-):-)tady ta flákota co je vyfocená ta je na pořádnou pánev rozehřátou,:-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

  • misza misza

  • Spagi, já ten název nevymyslela;-). Je to název autora a proto jsem přidala i odkaz. Steak, nesteak, je to hovězí a není to holt kližka:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já bych to určitě z pravé svíčkové nedělala, ale z pěkného zadního hovězího,(i když bych to asi taky stejkem nenazvala, ale to je na autorce.)Podobně dělám dušené hovězí s jogurtem, takže to dobré určitě bude.:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    No a já jen čumím.:-O Od kdy se říká vařenému (dušenému) hovězímu stejk?:-O:-O

    Odpovědět

  • yanull právě, že 40 minut a protože to nebyla pravá svíčková, tak to ještě malinko chtělo;-), ale rozhodně to nebyla žádná podrážka!! Snědla jsem to celé:-D
    mandle (neregistrovaný/á) to je jasné, že ne, no, co naděláš, je to zase zdravější, netvrdím, že lepší;-).
    hafikov no, snažím se, díky Iljusi mám nějaké odkazy a z hlavy mne napadají tak snad francouzské brambory, že bych dala šunku, třeba žampiony, nebo hlívu, nějakou zeleninu, celé bych to navrstvila a před dopařením těch 10 minutek rozšlehala bílky, nebo třeba i jeden žloutek a dva bílky spolu se sýrem nějakám 30% strouhaným, na to pak nějaký ten dresing z jogurtu a zase oběd, ne?:-)) Tak snad budeš pak spokojená. Já rozhodně jsem:-8

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, jak dlouho jsi tam měla to maso?

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Jani ,tak jsem si parní hrnec dnes objednala.Tak doufám,že podobných lahůdek přidáš víc.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mandle mandle(neregistrovaný)

    dobrý den Jani,vypadá to krásně:yes:ale neni nad pravý propečený:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: parní hrnec recepty recepty parní hrnec hovězí stejk stejk hovezi recept hovězí maso v parním hrnci hovězí v parním hrnci steak z falesne svickove falešná svíčková steak hovězí stejk recept hovězí falešná svíčková steak parni hrnec kucharka steak z hovězího krku stejk hovezi falešná svíčková recepty recepty na parní hrnec parní hrnec hanger steak pohlreich stejk recept hovězí steak z falešné svíčkové steaky z falešné svíčkově

Zapomněl/a jsem heslo