

Hovězí steak (Parní hrnec)
Suroviny 2 porce
- 2 plátky hovězí svíčkové
- sůl
- pepř
- koření steakové
- žampiony
- zelené fazolky
- asi 5 brambor
- Na dresing:
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky. Vložíme na spodní patro hrnce a paříme. Pokud máme pravou svíčkovou, stačí 40 minut, pokud falešnou, tak 50 minut. Na posledních 10 minut přidáme druhé patro se žampiony a fazolkami.
Brambory ve slupce si omyjeme a povaříme do poloměkka. Pak je na čtvrtíme, naskládáme na mřížku pekáčku a potřeme 1 lžičkou olivového oleje s utřeným česnekem a dáme grilovat dorůžova.
Kdo má rád, může si udělat dresing z jogurtu buď s česnekem, nebo třeba chilli omáčkou a hotové jídlo jím pokapat.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ-http://www.webnode.cz/w/varenivpare.webnode.cz/
Jen pro zajímavost, na 3 patře jsem pařila houskový knedlík pro přítele. Byl vynikající!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí steak (Parní hrnec)
-
GoGo (neregistrovaný/á) asi máš pravdu, ale maso je upravované v parním hrnci a tam je třeba jej osolit, jinak je opravdu plané a pozdějším solením nedosáhneme toho správného efektu, ani chuti.
-
Teda nechci kritizovat něco, co jsem neochutnal, ale pravou svíčkovou před zpracováním nasolit a posypat kořením na steaky, to se mně zdá hodně zvrhlé.
-
+12
-
Drobek a kari (neregistrovaný/á) a máte teda nápad? Třeba hovězí v parním hrnci?
-
Jani, já taky nechci tvrdit že neumíš vařit, opak je pravdou.
To si někdo někde pěkně popletl pojmy, vlastně názvy. -
taky jen čumim,steak je steak,tady tomu pokrmu bych dal jiný název určitě,je to zdravé to je jasný ale ,nevyrovná se to klasickýmu steaku přece,ženský neblázněte
tady ta flákota co je vyfocená ta je na pořádnou pánev rozehřátou,
-
-
-
Spagi, já ten název nevymyslela
. Je to název autora a proto jsem přidala i odkaz. Steak, nesteak, je to hovězí a není to holt kližka
-
Já bych to určitě z pravé svíčkové nedělala, ale z pěkného zadního hovězího,(i když bych to asi taky stejkem nenazvala, ale to je na autorce.)Podobně dělám dušené hovězí s jogurtem, takže to dobré určitě bude.
-
No a já jen čumím.
Od kdy se říká vařenému (dušenému) hovězímu stejk?
-
yanull právě, že 40 minut a protože to nebyla pravá svíčková, tak to ještě malinko chtělo
, ale rozhodně to nebyla žádná podrážka!! Snědla jsem to celé
mandle (neregistrovaný/á) to je jasné, že ne, no, co naděláš, je to zase zdravější, netvrdím, že lepší.
hafikov no, snažím se, díky Iljusi mám nějaké odkazy a z hlavy mne napadají tak snad francouzské brambory, že bych dala šunku, třeba žampiony, nebo hlívu, nějakou zeleninu, celé bych to navrstvila a před dopařením těch 10 minutek rozšlehala bílky, nebo třeba i jeden žloutek a dva bílky spolu se sýrem nějakám 30% strouhaným, na to pak nějaký ten dresing z jogurtu a zase oběd, ne?Tak snad budeš pak spokojená. Já rozhodně jsem
-
Jani, jak dlouho jsi tam měla to maso?
-
Jani ,tak jsem si parní hrnec dnes objednala.Tak doufám,že podobných lahůdek přidáš víc.
-
dobrý den Jani,vypadá to krásně
ale neni nad pravý propečený