Hovězí líčka na pomeranči

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: v papiňáku do 60 minut+ doba na uležení masa 4 porce Hovězí maso 24 názorů

Suroviny

900 g hovězích líček
200 ml pomerančové šťávy
2 pl oleje
3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
2 pl nastrouhané pomerančové kůry
dále budeme potřebovat
2 pl oleje
200 ml pomerančové šťávy
100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto
1 kostku zeleninového bujónu
dle potřeby sůl
Na ozdobu:
plátky pomeranče
zelené bylinky
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.

  2. Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.

Poznámka

Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.

Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)

Já jsem podávala s"jemnými přílohovými noky"http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na pomeranči

  • Radulinka6 Radulinka6

    Moc pěkně vyfoceno,ukládám a vyzkouším.Jinak s tou kůrou bych strach neměla,protože dělám čínu(viz:moje recepty)s mandarinkovou kůrou a je výborná.Proto ti za inspiraci dávám 18 bodík.:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    yanull:Janičko,nákupy obstarává manžel a raději se ho ani nebudu ptát,co děvčatům v masně slibuje;-):-D:-D
    Ještě jednou všem děkuji:-KMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kmoc pěkné ...na pomerančích jsem ještě nic nevařila ,ale věřím ,že je to kulinářský zážitek.Bodík už letí.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aninko, moc pěkné, cosi jsem už na pomeranči dělala, ale kůru jsem pro její hořkost nedávala a bylo to dobré a navinulé, chutnalo nám to. Dávám ti 16.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    opravdu dobrota:yes::-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Moc pěkné líčka jsem konečně sehnala tak uvidíme co z nich uvaříme :yes::yes:+15

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Marsi Mesi::-8 nevím...:-8:-D:-D:-D sbírám odvahu.. já to ( pomernč, resp. jeho kúru ) kamsi dávala, a celé to bylo hořké:-//:no:

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    rebeka: tak na co čekáš děvucho?:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Marsi Mesi: nepokoušej:-8:-8 ještě mám jedny kraví tvářičky v mrazáku:-8:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Aničko: super receptík;-) kurňa, ale kde vzít ty líce?:-(
    rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého:-))
    Aničko, máš bodíka:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Anička, veľmi vydarené jedlo, nádherný popis, fotky...:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Aničko:-K, moc by mne zajímalo, co těm řezníkům s ostatními slibujete, že líčka od nich dostanete:-O:-) To se to pak vaří a na topkách s těmi delikatesami "machruje", óó jéé, této nevyjímaje +12 :-p;-):-K:yes::-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný, libový receptík Aničko;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Aničko, moc povedené. Na můj konzervativní pohled příliš exotické, ale dal bych si to hned a s radostí. Pěkně nafocené.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentíky:-K:-K:-)
    Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chuti:-))Ale kůra se může vynechat;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí na pomerančích hovězí líčka hovězí líčka v papiňáku líčka na pomerančích hovězí maso na pomerančích hovězí líčka recept hovězí líčka recepty hovězí líčka na pomerančích hovězí na kari a pomerančích líčila hovězí líčka v papiňáku recept na líčka výborná hovězí licka recepty na hovězí líčka v papináku recept na hovězí lička recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou hovězí líčka na pomerancove omacce čína z hovězích líček kureci maso s pomeranci je hořke nahořklá štava z masa

Zapomněl/a jsem heslo