Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 2,5 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 ks krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
100 ml přepuštěného másla
400 ml 100% pomerančové šťávy
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíci celého kmínu
1 lžičku celého pepře nadrceného v hmoždíři
sůl
100-150 ml vývaru na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.

  2. Druhý den opět vše v pekáčku rukama“promasírujeme“ a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20 minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku.
    Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

  3. Podáváme s pečivem, nebo přílohou, která nám vyhovuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Tématické fráze: recepty z krutích stehenního svalu maso na přepuštěném másle jak dlouho péct krůtí prsa ve skle přírodní řízek na přepuštěném másle krůtí maso na másle kruti na stave pomerančové másle jak udelat pomerancove máslo krůtí maso s pomerančovou vůní jak dlouho péct krůtí prsa ve skle kruti prs s pomerancovou stavou kureci na přepuštěném másle kruti na pomerancovem pepri

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít