Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 543 kJ /
369 kcal
Bílkoviny7,64 g
Tuky3,66 g
Vláknina20,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme. Krok 2: Druhý den opět vše v pekáčku rukama“promasírujeme“ a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20 minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Krok 3: Podáváme s pečivem, nebo přílohou, která nám vyhovuje.

Zveřejněno 2. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7BQQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7BQQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krasne:yes:

chocolate: :-Kmysulka: :-KDěvčata,děkuji:-8:-K

Pěkné :yes:

Je lepší si vymačkat asi pomeranče než použít džus, že?

Všem děkuji:-K

La Furi Roja:Pomeranče jsem neměla,použila jsem šťávu ve skle z obchodu.Ale myslím si,že rozdíl mezi čerstvě vymačkanou a kupovanou šťávou po upečení nebude znát:-)

vypadá dobře:-K:yes:

:yes::yes: skvělé

Tématické fráze:
recepty z krutích stehenního svalu, kuře na prepustenem masle, krůti prsa na másle, maso na přepuštěném másle, jak dlouho péct krůtí prsa ve skle, krutí prso na másle, krůtí prsa na na másle, přírodní řízek na přepuštěném másle, krůtí maso na másle, kruti na stave, pomerančové másle, jak udelat pomerancove máslo, krůtí maso s pomerančovou vůní, jak dlouho péct krůtí prsa ve skle, kruti prs s pomerancovou stavou, kureci na přepuštěném másle, kruti na pomerancovem pepri

Suroviny:
kost, ghee, šťáva pomerančová, cibule, česnek, kmín celý, pepř celý, sůl, vývar

Přidat fotografie receptu