Kladenská uhlířina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 746 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,12 g |
Tuky | 16,87 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.
Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:37
Babička byla z Kladna.Knedlíky nakrájené na kostičky nejdřív opekla na sídle pak přidala brambory a nakonec osmaženou cibulku.To je pravá kladenská uhlířina chudých.
21. 11. 2013 17:43
Supr fotka,dík a jsrm rád že chutná.
20. 11. 2013 19:14
Výborné jedlo, keď sú doma zvyšky a zbytky Urobila som k tomu zeleninový šalát a nadlabli sme sa
5. 9. 2013 15:23
Naše mamka ji také dělala jen do ní přidávala i dušené zelí.
5. 9. 2013 15:12
Já bych si také dala i s tím kvašákem
5. 9. 2013 12:30
Dělám kdykoliv mě zbyde jenom pár plátků knedlíků. Jako malá jsem jí vůbec neměla ráda. To by maminka koukala že jí dělám. Mužským to chutná,ale samozřejmě že s nějakou opečenou uzeninou a když není kvašák tak třeba s čalamádou.
5. 9. 2013 11:29
maria: Je tu hodně receptů, takzvaně co dům nebo lednička dala. Jen se musej hledat, takže si dejte do vyhledavače suroviny, které chcete spotřebovat a třeba vám zdejší recepty najdou nějaký recept. Já sama také nic nevyhazuju, ale tzv. "zbytkuju", jsem tak naučená
5. 9. 2013 10:59
Milý recept hodný vyskúšania, doteraz som totiž staré knedle dávala môjmu zverincu=psíkovi a mačičke.Inak, ja ho poznám pod menom granatiersky pochod, no namiesto knedle sa miešajú zemiaky s cestovinou-fliačkami.A nebolo by zlé, keby ste poskytli aj iné recepty typu "čo chladnička dala".
Vďaka, Maria
Vďaka, Maria
4. 9. 2013 20:43
Musím tě opravit, ale jen malinko - uhlířina takto dělaná, se vařila i v Jizerkách, Krkonoších a tak. Dělám do dneška, nejlepší je k tomu kvašák. Jinak souhlas, dycky je rozumné využít zbytky a naši předkové v tom vynikali
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 14 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 1 hodinou
Šunkofleky
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 3 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 4 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 4 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 4 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uhlířina recept uhlířina recept na uhlířinu bezmasá jídla- uhlířina recept uhlířina uhlířina recept-jídlo recepty uhlířina pokrm uhlirina recepty - uhlířina jak se vaří uhlířina jak uvařit uhlířinu jak se dělá uhlířina prava uhliřina uhlířina s knedlíkem co je uhlířina uhlířina recepty jidlo uhliřina recept na kladenskou uhlirinu uhlířina pokrm uhlířina s knedlíky
Suroviny: knedlík houskový, brambory, máslo, cibule
Kladenská uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl7Y
9 názorů