Uhlířina

Veronika Kornova Kuchařka: Veronika…

Doba přípravy: 15 min. 4 porce Bezmasá jídla 43 názorů

Suroviny

4 brambory (velké)
1/2 pytle těstovin (kolínek)
1 cibule (velká)
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit.

  2. Kolínka uvaříme tak, aby to časově vyšlo nastejno. Jak budou brambory hotové, tak je vidličkou trošku rozšťouchejte a dejte tam kolínka.

  3. Mezitím osmažte cibulku do tmavě hněda. Brambory s kolínky zamíchejte dohromady a pak tam přidejte cibulku s olejem.

  4. Vše smíchejte dohromady. Osolte, opepřete a je to. Toho oleje tam dejte tak 4 lžíce.

Poznámka

Ty fotky nejsou me nekdo mi je tam pridal ...!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uhlířina

  • beruna1 beruna1

    Chose: Cibulku ještě zapráším sladkou paprikou MŃAMKA dělala moje babička;-)

    Odpovědět

  • Chose Chose(neregistrovaný)

    Taky ji dělám s těstovinama, ještě se mrcasit s nokama :-D jen cibulku smažim na sádle a ne na oleji, má to lepší chuť. A někdy taky přidám k té cibulce slaninku. ;-)

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    uhlířina s těstovinou je hodně ošvindlovaná. Klasická uhlířina jsou brambory s noky, buď omaštěné nebo s osmaženou slaninou. tak to aspoň dělaly moje babičky na plzeňsku.

    Odpovědět

  • Fanda Fanda(neregistrovaná)

    Nice jídlo.Už dostávam chutě. :):yes:Nice jídlo.Už dostávam chutě. :)

    Odpovědět

  • teufel teufel

    spagetka:

    spagetka:

    Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.

    Odpovědět

  • mary58 mary58

    srettka: Přesně tak, nenapsala bych to lépe.Veronika dala teprve první recept, k tomu cizí fotografii -ta snad odpovídala přesně do detailu?- a pak se rozčiluje, že si "tejaja dovolila" :-//. Přitom všechny její výtky byly neoprávněné a ani se neomluvila:-S. Proč tedy nedodá své bezpochyby luxusní fotečky a zavře nám ústa - nebo je otevřeme úžasem? Když umí kopírovat, musí umět použít svoje:-!Většina z nás je ráda, když se náš recept "ujme", příp. si někdo další dá práci a přidá k němu vlastní fotky. Nechápu takovou arogantní :-//reakci.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Barča: nesmysl to není, protože každý to zná pod tímhle názvem dle svého kraje a rodiny. Navíc Uhlířina nebo i grenadýr je víceméně využití zbytků v kuchyni a ne že děláš ještě něco extra.

    Odpovědět

  • Barča Barča(neregistrovaná)

    Tedy to je nesmysl. Uhlířina se dělá docela jinak. Oloupou se brambory a dají se vařit. Mouka se smíchá s vajíčkem, příp. trochou vody a rozmíchá se to. Potom se namočenou lžičkou vykrajují noky a dávají k bramborám. Když je to všechno uvařeno, slije se voda a zamíchá se to. Podává se s osmaženou cibulkou nebo jenom omaštěné.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tedy nic proti,ale byt pobourena tim,ze nekdo recept vyzkousel a vyfotil,to je na povazenou. nikde prece neni psano, ze recept musi byt do detailu dodrzen. ja dokonce skoro kazdy recept,co tu vyzkousim, tak si jeste trochu poupravim k obrazu svemu. pokud mas neco proti hlavni fotce,neni nic jednodusiho,nez recept spachat,nafotit a dat do hlavni pozice svou odpovidajici fotografii,tim se fotky druhych posunou za ne. ale fotky a komenty druhych tu jsou pro ostatni jako dukaz toho,ze recept je dobry a vyzkouseny;-)
    co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
    p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Veroniko,recept je známý,ale zaráží mně "toho půl pytle":-//.Snad by bylo vhodné opravit na sáček nebo váhu apod.
    Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veronika Kornova: ak myslíš to svetlé vpravo, tak to sú kúsky slaniny, ak myslíš to tmavé vľavo, tak to je vzor na tanieri. Ale párok tam žiadny nie je .

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Veronika Kornova:ty tmavé dva kousky nahoře, když se podíváš pořádně, je ozdoba na talíři, součást vypáleného talíře.
    Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného :-O:-O:-O a pokud chceš dát lepší foto, dej, ale ne cizí.

    Odpovědět

  • chevy chevy

    Ty joo,:-O ona šlohne a zkopíruje fotku:-! a ještě má tu drzost si otevřít svá ústa, když to někdo vyzkouší:-?:-?:-!:no:
    No raději slova šetřím:-!:-((:no: Přidala jen foto, tím myslím Tejaju:-!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to by mě nenapadlo, že když v dobré víře přidáme receptu vlastní fotografii, vystavujeme se riziku, že nás autor sprdne...:-( Asi nové zvyklosti zde...:-// Mně se ty fotografie líbí, narozdíl od receptu.

    Odpovědět

  • tejaja: Vymaz mi ty fotky a je to :-O Ty testoviny jsou rozvareny a ty brambory na obrazku nejsou vubec stouchany,ani trosku. To by mne teda zajimalo co jsem ti spatneho napsala ze se chovam neslusne :-O A co to na tom taliri je mysim teda na to jidle takove ty 2 kousky nahore.:-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: uhlířina se zelim recept uhlířina kluci v akci jídlo uhlířina uhlířina se zelím - recept jak se dela uhlirina uhlířina s noky halušky se zelím a uzeným kluci v akci noky do uhliřiny jak se vaří uhlířina uhlířovina uhlířina jídlo uhlířina s cibulkou noky na uhlířinu ulířina uhlířina noky uhířina uhlřina uhlířina se zelím recepty-uhlířina uhlířina s těstovinami