Uhlířina
Uhlířina je skromné jídlo z brambor a těstovin. Společně s dozlatova osmaženou cibulkou se jedná o chutný pokrm, který je navíc snadný na přípravu a skutečně zasytí i větší množství hladových strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 797 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit.
Krok 2: Kolínka uvaříme tak, aby byla uvařená zároveň s bramborami. Hotové brambory lehce rozšťoucháme vidličkou a přidáme uvařená kolínka.
Krok 3: Mezitím osmažíme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku do zlatova. Cibulku i s olejem přisypeme k bramborám a těstovinám. Promícháme.
Krok 4: Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Moje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
uhlířina se zelim recept,
uhlířina kluci v akci,
jídlo uhlířina,
uhlířina se zelím - recept,
jak se dela uhlirina,
uhlířina s noky,
halušky se zelím a uzeným kluci v akci,
noky do uhliřiny,
jak se vaří uhlířina,
uhlířovina,
uhlířina jídlo,
uhlířina s cibulkou,
noky na uhlířinu,
ulířina,
uhlířina noky,
uhířina,
uhlřina,
uhlířina se zelím,
recepty-uhlířina,
uhlířina s těstovinami
Suroviny:
brambory,
těstoviny,
cibule,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (44)
spagetka:
Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.
co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je
Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit
Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného
No raději slova šetřím
V recepte je napísané "trochu" rozšťouchejte, čo nechápem tak, že mám urobiť kašu.
A tmavo opraženú cibuľu nemáme radi, všade dávam svetlo opraženú, lenže to myslím, že nemení recept. Môžem ťa ubezpečiť, že ak robím cudzí recept, kupujem aj drahé a nie bežne užívané pochutiny a koreniny. Takže zemiaky a cestoviny mi problém nerobia.
A hlavne !!!! Slušné jednanie s ľuďmi je základom dobrého charakteru každého z nás.