Karbanátky - dvě různá jídla

Mleté maso Doba přípravy: 60 min. 23 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 60 min. 23 názorů

Suroviny 4 porce

0,5 kg mletého vepřového masa
0,5 kg mletého hovězího masa
olej
cibule
hladká mouka
sůl
pepř
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Ze směsi uděláme karbanátky, polovinu karbanátků osmažíme na oleji a podáváme s bramborem, salátem nebo s bramborovou kaší.

  2. Druhou polovinu karbanátků opečeme po obou stranách krátce na jiné pánvi tak, aby se nepřepálil olej a vyndáme je.

  3. Do oleje dáme cibuli a osmažíme ji dorůžova, vložíme zpět karbanátky, podlijeme vodou a dusíme, až jsou uvnitř hotové. Uděláme si jíšku a zahustíme omáčku, ve které jsou karbanátky. Omáčku ochutíme česnekem a kořením dle chuti.
    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Karbanátky - dvě různá jídla

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    hospodyne: OT - ale moc jsi mne potěšila tím zaděláváním lineckého v robotu:yes: , za mne to není o líné hospodyni ( dělám tak skoro všechna těsta na vánoční pečení už pár let), ale obecně těstům tohoto typu zpracovávání teplými tlapkami moc nesvědčí, tohle je ideál, vyndám hotové z robota, jen dvakrát třikrát do toho hmátnu a dám odležet

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Inak k receptu: robím podobne. Nedávam cibuľu do výpeku.,len múku opražím, zalejem vodou, soľ, mleté korenie a muškátový oriešok, povarím karbonátky a nakoniec kúsok masla. So zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom u nás veľmi obľúbené.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: Moc dekuji! Uplna fantazie. Strasne dobre! Velice si toho vazim, jinak uz nebudu delat!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že má rada a zkušenost k něčemu byla. A mezi námi - co může udělat stroj, tomu se mohou ruce vyhnout. Je to jen o zvyku. No, trochu ale také o množství, i když...Jsem tak prostě zvyklá. I linecké zadělávám v robotu:-):-)
    Omlouvám se za pozdní odpověď, ale už jsem šla spát. Jo, a maso nechám míchat podle množství - 2kg asi 10-12 min.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mata3636: Ešte horšie! Vydržať než to vychladlo na jedenie , potom ochutnať a potom sa do toho pustiť, asi to nebolo až také dramatické- do prvého sústa, ale potom..........:yes:

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Veronika.Hrozna: Keď som si prečítala kementár, okamžite som mala pred očami Fantozziho, ako do seba pchá karbonátky a ten šialený doktor na neho kričí: on šere, on šere karbanatky!!! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Hospodyně: Teď sem ochutnla ty tvoje karbanátky - nebe v hubě , vláčné, šťavnaté , sež..... jsem 2 kusy a hekám blahem.
    To by i Francouz neodešel od stolu, pokud by tam zbýval ještě kousek tvýho karbanátku! Jinak už nedělám !!!!!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    HOSPODYNĚ moc děkuji, nechala sem to motat v robotu s hnětacím hákem asi 25 minut. :-OZměnilo konzistenci na jemnou směs, tak jsem si řekla, asi to je asi ono! Masíčko jsem jemně osolila ! Přidala jsem namočené rohlíky a ostatní ingredience a taky jedno vajíčko, nechala jsem v robotu dalších 10 minut. Vznikla z toho jemná polotuhá směs. Pak jsem obalila v trojobalu a hlídkovala u fritézy, sledovala co se bude dít - a hle zázrak! Místo navrchu krabatých a tmavých kouskú, krásně vypečené karbanátky bez jediné chybičky!!!!!!:-O:-O:-O Už jsem až poskakovala u friťáku, aby se to dosmažilo, pač jsem chtěla ihned podat report!;-);-);-):-K:-K:-K A moc poděkovat! :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: Mooc dekuji,mohu pouzit normalni hnetaci hak na testo? Hnetu jenom maso,bez prisad? Asi kolik minut to mam nechat hnist? Moc si mi pomohla :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veronika.Hrozna: nééé moc bych zas ničím nenastavovala,hzeky udělat jak jsi zvyklá a pak opatrně buď v misce a nebo nevím v čem jsi zvyklá obalovat,já má tác tam si dám hl.mouku a na druhou polovinu strouhanku a do talíře vajíčko a pak už jedu pomůžu si vidličkou no zkus!!!! Pak už šup do oleje nebo sádla rozpáleného a osmažit jako řízek.;-)Ono se to nerozpadá!!Je důležité tu prvopočátkovou hmotu udělat jak píše hospodyně;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: karbanátky obaluji v trojbalu, jsou uvnitř šťavnaté a na povrchu křupavé, ale hlavně maso se musí dobře propracovat, aby drželo. Já ho nechám chvíli umíchat v robotu a pak teprve přidávám další - třeba sýr atd. To mi kdysi v pravěku radil řezník - musíš z toho udělat prát a pak si tam dej, co chceš:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Simona Skolakova: Taky zkusim a uvidime, chce to nejakou tuzsi smes masa, aby se to u toho
    obalovani nerozpadalo.:-?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    SilviaD: Dakujem a skusim ich zajtra obalit v cesticku. Dufam,ze sa mi to podari. Este raz vdaka.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veronika.Hrozna: dělaly se karbanátky tak jak jsme zvyklí doma,ale v hotelu jsme je ještě obalovali v trojobalu jako řízek,to málokdo doma dělá;-)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Veronika.Hrozna: Ja si urobím cestíčko: mlieko, vajíčko, soľ, múku - primerane husté :-). Urobím si guľu z mäsa namočím do cestíčka a potom dám do strúhanky a roztlačím na placku. Keď sú čerstvé, tak vtedy sú na povrchu také fajne chrumkavé.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové karbanátky karbanátky vepřové karbenátky karbanátky trochu jinak vepřový karbanátek karbanatky z veproveho masa karbanátky jinak karbanátky vepřové cibulové karbanátky hlívové karbanátky jake maso na karbanatky karbanátky recept z jakého masa karbanátky vepřové maso recepty karbanátky bez oleje veprove karbenatky recepty karbenatky trochu jinak jídla recepty karbanátky s vodou jake koreni do karbanatku