Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka dle Jitky

Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Uvařte si jí plný kotel a nandejte plný talíř. Je to přesně to jídlo, které vám připomene letní válení na chalupě. Tradičně se podává s knedlíkem, ale můžete zkusit i brambory, těstoviny nebo čerstvý chléb.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

25. 3. 2008 18:59

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 921 kJ / 1 176 kcal
Bílkoviny29,58 g
Tuky85,97 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy69,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BARVUR BARVUR

25. 8. 2021 14:31

Přítel je velký kritik, co se jídla týče. Za tuhle omáčku jsem sklidila velkou chválu. Od teď už vařím "houbovku" jen podle tohoto receptu.<3

VISALAE

16. 9. 2020 16:09

Dámy úpně úžasné a velmi chutné je do omáčky přidat trochu kopru. :yes:

SimonaNovac

22. 2. 2020 13:41

Je výborná, vařím ji už poněkolikáté.:-8 :yes:

kutil25

16. 2. 2020 16:40

vyborná omáčka mnam.<3

ivan7324 ivan7324

15. 12. 2019 13:15

Jana: mužou i sušené

ivan7324 ivan7324

15. 12. 2019 13:15

Jana: nevadí mužou i sušené:-)

hosta hosta

6. 1. 2018 09:56

Jana: a nebo dej suché přímo na cibulku, pomalu orestuj - změknou a nevylouhuješ vůni do namáčecí vody - pak zalej a pokračuj ... dělám tak všechno, kam se dávají sušené houby (pod maso, do polévky ..)

zizala zizala

6. 1. 2018 09:45

Jana: Houby namočte do vlažné vody a po změknutí s nimi pracujte jako s čerstvými ;-)

Jana

6. 1. 2018 09:10

Chtěla bych udělat,ale mám houby jen sušené-má s tím prosím někdo zkušenosti? Díky..

anna

9. 11. 2017 12:52

Děkuju za recept moc jsme si všichni pochutnali :-K

Věra Houštecká

13. 10. 2017 13:52

Valinka43: Dobrý den Valinko,plně s Vámi souhlasím.Naše babičky věděli co říkají.
Ať se Vám daří.
V.Houštecká.

Věra

11. 10. 2017 11:10

Cibulku jsem smažila navyškvařené slanině,zahustila jsem mlékem se zakysanou smetanou,když mi to zhoustlo přidala jsem trochu převařené vody,nakonec jsem dala stroušek česneku.Víborná jen ke knedliku.:yes:

forlida

5. 10. 2017 19:00

jedním slovem naprosto luxusní, moc jsme si pochutnali:-K

Helena

27. 9. 2017 14:23

Omajda byla výborná, jen jsem zahustila škrobem

Valinka43

25. 9. 2017 17:22

Martin: moji rodiče (r.1906,1909) žádný olej nepoužívali jedině máslo a sádlo a žádný infarkt, ani rakovinu z toho neměli...někde jsem četla, že se mají používat výhradně suroviny z dané země ve které žijeme....no jo, ale to už lidi nevědí co by z rozmaru jedli a tak tu je v módě vařit všelijaké italské, thajské, čínské recepty a co to dělá s trávením už nikoho nezajímá

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: houbová omáčka houbová omáčka recept houbová omáčka na smetaně nejlepsi houbova omacka recept na houbovou omáčku recept houbova omacka houbová omáčka se smetanou omáčka z lišek recepty houbová omáčka omáčka houbová hřibová omáčka houbová omáčka z lišek houbové omáčky omáčky ke knedlíkům top recepty houbová omáčka lišková omáčka výborná houbová omáčka houbova smetanova omacka smetanova houbova omacka recept hríbova omačka recept

Suroviny: houby, cibule, olej, smetana na vaření, mléko, mouka hladká, sůl, pepř, kmín celý, nať petrželová

TopRecepty.cz

Houbová omáčka dle Jitky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DnB