Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých jahod. Tato kombinace vytvoří doslova nebe v hubě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 37 559 kJ / 8 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,98 g |
Tuky | 472,60 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,87 g |
Sůl | 24,84 g |
Sacharidy | 946,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pravá Charlotte Malakoff by měla obsahovat jahody, což není žádný problém nejen v průběhu jahodové sezóny. Toto ovoce je běžně k dostání téměř po celý rok. Zajímavá je však i varianta s malinami, která rovněž stojí za vyzkoušení. A přibrat do hry můžete i tmavé piškoty.
Podrobný fotonávod krok za krokem najdete zde:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 11. 2014 11:08
18. 11. 2014 18:23
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 11. 2014 10:24
Lepe nez rum (proti kteremu absolutne nic nemam), je vhodnejsi pouzit pomerancovy liker.
16. 11. 2014 08:29
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 11. 2014 08:10
Uznavam, ze tiramisu je oproti malakoff brnkacka, ale prave preto sa tak rychle ujalo v dnesnych kuchyniach. To je ako porovnavat svieckovu na smotane s hovadzim steakom. Suroviny porovnatelne, rychlost nepomerna.
Vsetka cest kucharkam, ktore dokazu urobit bez problemov malakoff a aj tiramisu, ale pokial to tak nie je, hanba im za to byt zase nemusi.
V kazdom pripade, dezert podla receptu pana je skutocne pekny kusok.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 11. 2014 07:50
15. 11. 2014 22:46
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
15. 11. 2014 14:41
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 11. 2014 11:54
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
14. 11. 2014 23:58
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
14. 11. 2014 20:32
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 8 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno 17. 6. 2024 16:27
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kostky na houbách
vakl1 uvařila před 52 minutami
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Moanka uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
marketa.stockova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Cuketa s rajčátky, mrkví a parmezánem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Šátečkové koláčky s tvarohem a meruňkami
Mizera uvařila před 2 hodinami
Domácí knedlík od maminky
Miroslava50 uvařila před 3 hodinami
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 4 hodinami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: chiskake dort malakov dort malakov s mascarpone nepečený ořechový dezert malakov nepečené dorty malakov recept nepečený dezert s mascarpone malakov dort charlotte malakoff chiskake nepečený nepečený dezert z mascarpone ruske dezerty nepečené dezerty s mascarpone letní nepečené dezerty nepečené dezerty z mascarpone rychlé nepečené dorty ruský dezert malakov dort recept francouzske dezerty recepty
Suroviny: žloutek, cukr moučkový, máslo, mandle loupané, smetana ke šlehání, želatina, piškoty cukrářské, rum, jahody, lupínky mandlové
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
11 názorů