Jahodová charlotta

Suroviny

Těsto:
6 vajec
pískový cukr
1 vanilkový cukr
trochu oleje
hladká mouka
prášek do pečiva - (smíchat na piškotové těsto množství nepíšu, dělám od oka a nevážím)
Na krém:
2 šlehačky na šlehání
2 krémová zakysané smetany
1 mascarpone
1 velký bílý jogurt
rozmačkané čerstvé jahody
cukr dle chuti
želatinový ztužovač za studena (na uvedené množství jsem spotřebovala čtyři)
Na zdobení:
jahody
jahodová marmeláda
cukrářské želé
cukrářské piškoty
(široká a dostatečně dlouhá stuha, marcipánové a cukrové pitominky na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a korpus dvakrát prořízneme.

  2. Ušleháme šlehačky, přidáme zakysané smetany, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme.

  3. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme rozmačkané jahody.

  4. Do obou krémů vmícháme ztužovače dle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.

  5. Korpus namažeme marmeládou, na to krém, přiklopíme další plackou a postup opakujeme.

  6. Dort obložíme cukrářskými piškoty (chce to asistenta) a opatrně stáhneme stuhou.

  7. Zdobíme dle fantazie.

Poznámka od kuchařky

Lze udělat i dietní náplň (nízkotučný tvaroh a bílý jogurt).

Komentáře k receptu Jahodová charlotta

Tématické fráze: dort charlotta dort charlotta recept charlotta dort ovocná charlotta dort charlota dort charlotte charlotte dort charlota dort dort charlotte recept rychlá jahodová charlotta ovocná charlota charlotta dort recept marmeláda z jahod jahodová šarlota krém z mascarpone recept dort charlotta jahodová placka dort s mascarpone jahodová charllota mascarpone co to je