Jahodová charlotta
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké určitě potěší.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 015 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,08 g |
Tuky | 71,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 718 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 359,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky ušleháme s cukry do pěny. Ke konci šlehání opatrně přimícháváme olej.
Krok 3: Do žloutkové pěny po částech zapracujeme hladkou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Krok 4: Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a po upečení korpus dvakrát prořízneme.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 20 minut. Troubu 10-15 minut neotevíráme, aby piškot neklesl.
Krok 6: Z dobře vychlazených smetan ušleháme šlehačku, přidáme do ní zakysanou smetanu, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme.
Krok 7: Polovinu krému dáme stranou a vmícháme do něj rozmačkané jahody.
Krok 8: Do obou krémů rozdělíme a vmícháme ztužovače, dle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
Krok 9: Korpus namažeme marmeládou, na to namažeme krém, přiklopíme dalším korpusem a postup opakujeme.
Krok 10: Dort obložíme cukrářskými piškoty (chce to asistenta) a opatrně stáhneme stuhou. Zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 16. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Moje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Nejnovější recepty
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 24 minutami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 3 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 4 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort charlotta,
dort charlotta recept,
charlotta dort,
ovocná charlotta,
dort charlota,
dort charlotte,
charlotte dort,
charlota dort,
dort charlotte recept,
rychlá jahodová charlotta,
ovocná charlota,
charlotta dort recept,
marmeláda z jahod,
jahodová šarlota,
krém z mascarpone,
recept dort charlotta,
jahodová placka,
dort s mascarpone,
jahodová charllota,
mascarpone co to je
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
mascarpone,
jogurt bílý,
jahody čerstvé,
cukr,
ztužovač želatinový,
jahody,
jahodová marmeláda,
želé cukrářské,
piškoty cukrářské
Komentáře (15)