Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou sladkokyselou chuť a bude tak tvořit perfektní sladkou tečku za nedělním obědem.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 40 168 kJ / 9 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,62 g |
Tuky | 352,39 g |
Vláknina | 47,30 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 1 380,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vždy jsem pekla táč jen s rebarborou. Nyní jsem tu měla asi 6 jablek - Goldenů, u kterých byla trochu seschlá slupka, ale jinak jim nic nebylo. Na tento účel byla velmi vhodná, nebylo v nich tolik šťávy. Strouhám je tak, že v ruce zbude slupka. Jablka zjemnila rebarboru, která je dosti kyselá a celá ta náplň je moc dobrá. Skořice tomu dala příjemnou vůni. Třtinový cukr nezaměňujte s jiným, s tímto drobenka pěkně křupe.
Těsto se smetanou je velmi jemné, vláčné i druhý den. Z této dávky jsou 4 velké plechy, pekla jsem pro celou rodinu, tak proto takové množství, ale s konzumací problém nebyl :-)
Z kynutého těsta ráda peču, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale toto hraje prim. Máslo, sádlo, olej i smetana tam mají svoji funkci, někdy se místo oleje můžou dát 2 PL majonézy. Protože z tohoto těsta lze připravit mnoho variací, chtěla jsem se s vámi o tento recept podělit. Spokojení budou i strávníci :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2022 07:01
17. 5. 2021 15:53
11. 5. 2020 12:16
Drobenka křupe i následujícího dne
No, asi ji zařadím do svého repertoáru...
10. 5. 2020 20:57
Jj, drobenka pěkně křupe
Ale avšak "Není na světě člověk ten... "
"Jedna" drobenku komentovala: "Dyť tam křupe cukr!"
8. 5. 2020 13:49
To musím zkusit!
No a na půlku zkusím zde tuto odcamcať: https://www.toprecepty.cz/recept/63377-slehackovy-...
20. 6. 2019 16:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 10 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Deset otázek a odpovědí ke zpracování rebarbory v kuchyni. Jak ji upravit a co z ní uvařit
Další recepty
Tématické fráze: tác s rebarborou tác s s rebarborou šlehačkovy tač táč s jablky tac z rebarbory kynuty tač s s rebarborou tac s rebarbory tač s lebarborou kynutý táč s s jablky kynutý táč ze ze šlehačky
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, žloutek, smetana ke šlehání, máslo, sádlo, olej, droždí, mléko, rum, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr třtinový, máslo, sádlo, cukr vanilkový, skořice, sádlo
Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Z5g
6 názorů