Jak upéct velikonočního beránka. 7 osvědčených receptů na tradiční moučník pro sváteční chvíle
K velikonočním svátkům se váže mnoho tradic a zvyků. Kromě barvení vajíček a pletení pomlázek je to také pečení beránků. Využijeme na ně buď oblíbené bábovkové těsto, nebo je upečeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Tradice velikonočních pečených beránků se nám zachovala v podobě beránků z různých sladkých těst. Pečeme je jako upomínku na obětování Ježíše, Božího beránka, za hříchy lidí. Můžeme vyzkoušet některý z oblíbených receptů.
- Hrníčkový beránek s Margotkou
- Biskupský beránek
- Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta
- Šlehačkový beránek
- Krémový velikonoční beránek
- Velikonoční beránek
- Kudrnatý banánový beránek
Tradiční pečení beránků
Beránka po upečení položíme na vhodný tác a dozdobíme. Nesmí mu chybět očka z hřebíčků nebo rozinek, sluší mu červená stužka na krku a kolem něj můžeme dát svěží zelené větvičky. Ozdobený a pocukrovaný beránek se krásně vyjímá na svátečním stole. Můžeme ho také upéct jako jedlý dárek - určitě bude mít úspěch a radost z něj budou mít hlavně děti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 16 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře