Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,63 g |
Tuky | 11,91 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2011 16:48
12. 12. 2011 18:34
12. 12. 2011 18:28
12. 12. 2011 17:36
12. 12. 2011 12:10
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
12. 12. 2011 12:04
12. 12. 2011 11:53
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1
12. 12. 2011 11:31
12. 12. 2011 09:17
12. 12. 2011 08:19
11. 12. 2011 23:39
11. 12. 2011 22:45
11. 12. 2011 22:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 10 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 23 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Rychlá ořechová bábovka
habis uvařila před 2 minutami
Borůvkové řezy
Flipicek uvařila před 28 minutami
Vepřová plec na halali
Milan65 uvařila před 28 minutami
Nejlepší bublanina
Patriciedr uvařila před 31 minutami
Houbová polévka na másle se zeleninou
Darwin uvařila před 1 hodinou
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 8 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 9 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 11 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct štrůdl cim potrit strudl jak dlouho se peče štrůdl pečení štrúdlu doba peceni strudlu štrůdl doba pečení teplota peceni strudlu jak dlouho péct štrůdl z listového těsta strudl teplota peceni štrúdl teplota delka peceni strudlu listové těsto teplota pečení jak pect strudl jak se pece strudl při jaké teplotě péct listové těsto peceme strudl štrůdl s kypřicím práškem teplota při pečení štrůdlu těsto na štrůdl s kypřícím práškem pri jake teplote pect strudl
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice, skořice, rozinky, mandle, strouhanka, vejce, olej
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
13 názorů