Pivní štrúdl

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Moučníky , Záviny, rolády 3 názory

Suroviny

30 dkg hladké mouky
125 g ztuženého pokrmového tuku
16 lžic piva
jablka
strouhanka
rozinky
skořice
cukr
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým kastrolem.

  2. Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky, posypeme mletou skořicí, rozinkami, strouhankou a hodně pocukrujeme.

  3. Potom těsto srolujeme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme máslem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.

  4. Pečeme v troubě při 180°C do růžova. Hotový štrůdl dobře pocukrujeme, necháme vychladnout a porcujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 370 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní štrúdl

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Nejlepší těsto !! Milujeme ho !! :-8:-8:-8:-8:-8 :yes:

    Odpovědět

  • Hari Hari(neregistrovaný)

    těsto je krásně vláčné, dobře se zpracovává a hlavně ingredience mám dova kdykoli si vzpomenu. Takové recepty miluju. Děkuji za tip.:-) Rodina se olizovala :-8
    :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • kvapilka kvapilka(neregistrovaná)

Tématické fráze: pivní těsto pivní těsto na štrůdl pivníštrůdl strudl z pivniho testa těsto na štrůdl z piva testo na strudl pivní rohlíky od hrušky štrůdl ze ztuženého tuku štrůdl bez tuku pivní štůdl těsto na štrůdl s pivem domaci strudl jablecny strudl ze sadla štrůdl s pivem pivní rohlíčky pivní šrůdl pivni recepty štrůdl nejlepší recepty jablkovy strudl recepty-strudl

Zapomněl/a jsem heslo