Ostré čatní z cukety
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré čatní, do kterého kromě cukety přidáme ještě další zeleninu, švestky, koření a zázvor.
Suroviny pro 5 kusů
5 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zeleninu a ovoce můžeme libovolně kombinovat, když je více ovoce, je čatní sladší. Z této dávky je 5 sklenic.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2016 12:32
8. 8. 2012 17:06
přidávám bodík, foto a díky za úžasnou lahodu přidala jsem ještě pár švestek sušených a 3 jablíčka, feferonky jsem dala tři.. bohatě stačilo ten zázvor tam nemá chybu.. nesmírná dobrota
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
8. 8. 2012 07:40
Jana Pá:
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
6. 8. 2012 20:27
Dělám něco podobného tj.beru menší cukety (nemusím vykrajovat jádra a loupat), pak přidávám např. papriku, rajčata, cibuli,česnek - letos vyzkouším zázvor (za tu radu děkuji),přidám jablka, feferonky dávám opatrně až podle chuti a pak dochucuji,ale jinak je zde více variant, receptu posílám bodíka
6. 8. 2012 20:11
AniCiz:
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
6. 8. 2012 20:09
romana:
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
6. 8. 2012 19:48
Líbí se mi období cuket. Vždycky někdo příjde s něčím novým
6. 8. 2012 18:48
AniCiz: a té doby jsem si nevšimla samo, to je hodně, stačí 30 minut.. pak to budu zavařovat ještě
6. 8. 2012 18:19
určitě je to dobré,ale zdá se mi 2 hodiny docela dost dusit..
6. 8. 2012 18:04
Tuhle dobrůtku znám a dělám, jen bez těch švestek a s rozinkami...je to opravdu výborné,hlavně pod maso. Já ovšem raěji ještě steriluji v Mw...
6. 8. 2012 18:02
i mě se to líbí, už mám v plánu něco takového z cuket udělat, jen co to nožka dovolíposílám bodíka
6. 8. 2012 16:44
romana: to nevím, ale já to zavařím.. sichr je sichr
6. 8. 2012 16:39
a to už se nemusí zavařovat? Jak dlouho to tedy vydrží? Díky.
6. 8. 2012 16:35
to se mi líbí, ale nemám všechno, co je k tomu třeba.. ale udělám si to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 2 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 6 minutami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 55 minutami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 2 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 3 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 4 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přerostlá cuketa? Poradíme, jak ji připravit k dalšímu zpracování. Výhodou je její delší trvanlivost
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Desatero rad na téma švestky: Připravíte z nich výtečná povidla, skvělý kynutý koláč nebo chutný kompot
Další recepty
Tématické fráze: cuketové čatní čatní k masu recept na cuketové čatní cuketové čatní recept cuketové chutney čatní z dýně co udělat z cukety chutney z cukety chatney z cukety cuketove catny cuketove chutney recept čatní cuketa recepty zeleninove catni chatni z cukety recepty z cukety čatní z cukety a rajčat čatní z feferonek zázvorové chutney cuketove čatný z dýně
Suroviny: cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, feferonka, cibule, švestky, brusinky sušené, zázvor čerstvý, ocet, voda, sůl
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
14 názorů