Obyč štrúdl zvláštně pečený

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

1 listové těsto (400 g)
jablka
rozinky naložené v rumu
Na obalení:
cukr moučka
cukr krupice
skořicový cukr
Vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme, posypeme jablky pokrájenými na plátky nebo kostičky(nestrouhat!), přidáme rozinky namočené v rumu. Necukrovat! Zabalíme klasicky závin a trochu ho rukama pomačkáme, aby držel pohromadě. Pak ho nakrájíme.

  2. Vždy uřízneme kousek a z obou řezných stran ho obtiskneme do cukrů promíchaných se skořicí. Nejlépe to jde, když si ke krájenému závinu přiložíme papír s cukry.

  3. Pak závin pokládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby mezi jednotlivými kousky byla mezera.

  4. Vršky kousků potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 min, pak zmírníme a dopékáme dorůžova. Cukr se smísí s jablečnou šťávou a zkaramelizuje.

Poznámka

Je to sice piplačka, ale výsledek stojí za to. Jablka, která vám při obalování vypadnou, můžete nandat zpátky do závinu až bude stát na plechu. Pokud něco vypadne během pečení, tak dokud je to horké, můžete ty kousky nahnat zpátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obyč štrúdl zvláštně pečený

Tématické fráze: listové těsto pečení pečení lístového těsta štrúdl pečení vaření pečeme štrůdl jak dlouho peceme strudl orechovy strudl doba pečení listového těsta jak dlouho péct listové těsto štrůdl pečeme orechovy zavin z listoveho testa jak dlouho pect jablecny strudl jak dlouho péct závin pečení závinu pečení lístové těsto pečení-vaření.cz štrúdl z listového těsta jablečný štrůdl doba pečení listové těsto doba pečení doba peceni zavinu

Zapomněl/a jsem heslo