Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je.
Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 08:34
3. 5. 2021 09:20
14. 5. 2015 11:49
7. 10. 2012 18:56
7. 10. 2012 17:30
22. 5. 2012 16:53
22. 5. 2012 14:30
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
22. 5. 2012 10:07
22. 5. 2012 09:05
22. 5. 2012 08:27
22. 5. 2012 08:15
22. 5. 2012 08:13
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám a začtu se...
22. 5. 2012 07:32
22. 5. 2012 06:59
22. 5. 2012 00:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 3 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 4 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 4 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V létě chladné polévky osvěží a doplní důležité tekutiny i minerály. Navíc skvěle chutnají. Vyzkoušejme oblíbené recepty
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Další recepty
Tématické fráze: francouzská polévka francouzská pórková polévka francouzske polevky francouzská polévka recept francouzká polévka tradiční francouzské recepty francouzská polévka porková tradicni francouzska kuchyně recepty francouzká porková polévka porková polévka francouzská vichysoise francouzská zeleninová polévka krémová francouzská studená polévka francouzská krémová polévka polévka francouzská francouzská kuřecí polévka porkova francouzska polevka tradiční recepty porkova polevka vichyssoise francouska polevka
Suroviny: pórek, brambory, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pažitka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
19 názorů