Krémová pórková polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 53 názorů

529

Suroviny

400 g pórku
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1 l vývaru z kostky
3 dl smetany
0,5 dl mléka
1 žloutek
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka.

  2. Ze zbytku másla a mouky připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme.

  3. Přidáme udušený pórek, který můžeme rozmixovat, povaříme, zjemníme smetanou, dosolíme a opepříme.

  4. Zjemníme žloutkem rozšlehaným v mléce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 533 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémová pórková polévka

  • Ivik Ivik

    Výborná polévka. Hustá polévka přidala jsem si do misky Bake rolls - slabina je to jako krutony. Mňamka :-p :-8 :-)

    Odpovědět

  • vlaštovka vlaštovka

    zld: chleba radši ne, ale nějaká dobrá houska (bez palmového tuku) určitě ;-)

    bujónové kostky nepřidávám vůbec, trvalo to odnaučit se, ale jídlo (nejen polévky) je bez nich VÝBORNÉ!! :yes:

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Skvělá polévka, ale bez vývaru!

    Odpovědět

  • Saphira Saphira

    Polévka je naprosto luxusní a nám doma zmizela hodně rychle, příště ji musím udělat z více pórků aby zbyla i na tatínka :-D ten měl večer jaksi smůlu :-D a je fakt, že žloutek s mlékem jsem taky nemusela vůbec přidávat, byla vynikající i bez toho :-)

    Odpovědět

  • Zuza Zuza

    Akorát jsem ji dovarila. Je vynikající. Ani mléko se žloutkem jsem nemusela dávat :-) Je jednoduchý, rychlý a moc ho doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Hledal jsem, zda je tu ta nej(s)prostší pórková polévka kterou si u nás mančaft často žádá a tato zde se jí podobá asi nejvíc:yes:
    Podobá, tedy až na drobnost:
    NEPŘIDÁVÁM 1 l vývaru z kostky, 3 dl smetany, 0,5 dl mléka, 1 žloutek, pepř, ale POUZE vodovodu;-)
    Vyzkoušejte, třeba vás ta čistá chuť osloví...:-)

    Odpovědět

  • dalibor 19.5. dalibor 19.5.

    to je na 4 porce, ta kaltulace ??:-?

    Odpovědět

  • Śárka Śárka

    Dobrá polévka a snad i zdravá-vyzkoušejte !:-*

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pro ty, kdo mají pupínky na "bujony" (např. málo se vyskytující karpatský:-))) doporučuji koupit v DM drogerii http://www.bio-info.cz/modules/bio-produkt/produkt..., je skvělý:-))

    Odpovědět

  • Jiří Jiří

    Zdenda:Další chytrák na masox. A co když Vám řeknu že mám svoje domácí směsi do polévky typu podravka a i domácí masox? Vadí?

    Odpovědět

  • Jiří Jiří

    zld:ale, ale, ty jsi ale cíťa

    Odpovědět

  • Jirka Jirka

    Bože! Vývar z kostky! Masox! Upalte ho/ji na hranici, takový kacíř!!!!
    Pro autora zld: ŽE SE NESTYDÍTE!!! hnůj tipu masox? To co je prosím Vás za TIP??? ŽE SE NESTYDÍTE!!!
    Recept mi přijde poctivý a je dobrou inspirací i s tou vaší kostkou.:yes:

    Odpovědět

  • zld zld

    Recept není v celku zlý, přidal jsem ještě muškátový květ, přídavky jako třeba česnek se zdají být spíš na škodu, pórková by měla chutnat po pórku...
    Ohledně toho masoxu: ŽE SE NESTYDÍTE!!!
    Jsem sám chlap a vývar mám pořád nějaký na mrazáku, vždyť, když je na plotně nevyžaduje pozornost, můžete dělat cokoliv jiného a vývar se připravuje sám... Ano je potřeba MINIMÁLNĚ 2 hoďky ale tzn., že ten čas jen trůní na plotně.
    Osobně ho jedu spíš hoďky 4 a víc. A kupodivu nejsem na podpoře, ale dělám v průměru tak 11h za den a to i soboty, světe div se, čas na to mám.
    Osobně, než baštit takový hnůj tipu masox aj. si myslím, že je lepší chleba s máslem...

    Odpovědět

  • katkak katkak

    jo a ještě dávám česnek :-)

    Odpovědět

  • katkak katkak

    místo smetany lze přidat lučinu ....výborně to dochutí :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo