Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme přidat i další suroviny, například olivy.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

30. 7. 2012 13:41

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 724 kJ / 1 129 kcal
Bílkoviny30,25 g
Tuky28,85 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy182,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V receptu je 200 ml vody, ale musela jsem ještě asi 100 ml přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

10. 6. 2024 21:52

Upečeno, vodu navíc jsem nedávala a těsto bylo akorát. Na povrch jsem ještě přidala čerstvá rajčátka a focaccia chutnala dobře :-)

Martina68 Martina68

5. 5. 2024 20:47

:yes:<3:-K

ivan

19. 11. 2017 14:29

Lumiel: prosím vás proč se nedržíte receptu a vždy něco přidáváte pak se divíte ,že to není ono ten recept je vyzkoušený a 100% emanuel:-p

Lumiel Lumiel

27. 8. 2017 18:51

Tak ja pridala 50 ml vody ( dle doporuceni ) testo silene lepi a je tekuty, ma nekdo tuseni, kde se stala chyba pro priste? :-(

habrad

24. 8. 2014 22:29

Recept skvělý...zkoušela jsem přidat olivy, rajčata a sýr :yes: nejlepší je samostatná chuť oliv..tak jak to má být :)

nessi

22. 5. 2013 09:44

Damy prosim o pomoc. Presne tento recept jsem take zkousel, nicmene z jednou takove davky (sitalem v kuchyni). Probelm ale byl, ze testo se priserne lepilo a ja musel nechat celou placku, kterou se mi horkotezko povedlo vylit z hrnce na plech. Nechal jsem kynout asi 40min. Jako prisada tam byly pouze olivy a susena rajcata. Nevite v cem by mohla byt chyba ze to tak lepilo? Jinak chutove super! Predem diky Jirka. Jeste bych doplnil, ze jsem do testa pri zadelani pridal utreny cesnek ca 4 strouzky, ale tim to snad take neni, ze to lepi.

nofrona

31. 7. 2012 12:52

Holky díky:-)

jarka skrobakova

30. 7. 2012 19:19

:yes::yes::-p

rebeka rebeka

30. 7. 2012 16:01

ten je;-):-p:-):yes::yes:

suslajda suslajda

30. 7. 2012 15:31

:yes::yes:+2

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2012 15:30

:yes::yes::-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: foccacia emanuel italský pizza chléb těsto na pizzu emanuel ridi pizza podle emanuela ridiho italský chléb foccacia focaccia těsto italský chléb emanuel ridi testo na pizzu italský chléb focaccia focaccia recept italsky chléb recept testo na focaccia pizza podle emanuela recept na foccacia foccacia ridi těsto na pizzu podle emanuela recept na italský chléb pizza těsto emanuel ridi testo focaccia italsky chleba

Suroviny: mouka hladká, voda, kvasnice, sůl mořská, olej olivový

TopRecepty.cz

Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB31