Kapustičky podle kuchaře Emanuela

Suvicka Kuchař: Suvicka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

800 g růžičkové kapusty
20 g másla
100 g anglické slaniny (Emanuel používá Pancettu)
150 g parmezánu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě si uvaříme kapustičky - do poloměkka (nesmí být úplně uvařené, protože se budou tepelně upravovat dál).

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme slaninu (pancettu) nakrájenou na kousky.

  3. Přidáme kapustičky a lehce orestujeme všechno dohromady.

  4. Do zapékací misky či na plech přendáme obsah pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C asi na 8 minut. Je hotovo.

Poznámka

Pan kuchař Emanuel užívá takto zapečené kapustičky jako přílohu ke kachně na pomerančích, ale myslím, že může být i zvlášť s bramborami jakkoliv upravenými, jako lehké jídlo. Nebo může být jako příloha k jinému jídlu. Rozhodně je to bašta. Vyzkoušejte. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustičky podle kuchaře Emanuela

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kapustičky recept kapustičky jako příloha recept kapusticky kapustičky recept na kapusticky příprava kapustiček kapustičky recepty zapečené kapustičky recepty na kapustičky recepty z kapustiček recepty kapustičky recept z kapustiček gratinované kapustičky příloha kapustičky kachna na pomerančích emanuel ridi zapékané kapustičky kapustičky zapečené kapustička jako příloha recepty z kapustičky kapustičky příloha

Zapomněl/a jsem heslo