

Kapustičky podle kuchaře Emanuela
Suroviny 4 porce
- 800 g růžičkové kapusty
- 20 g másla
- 100 g anglické slaniny (Emanuel používá Pancettu)
- 150 g parmezánu
- sůl
Postup přípravy receptu
V osolené vodě si uvaříme kapustičky - do poloměkka (nesmí být úplně uvařené, protože se budou tepelně upravovat dál).
Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme slaninu (pancettu) nakrájenou na kousky.
Přidáme kapustičky a lehce orestujeme všechno dohromady.
Do zapékací misky či na plech přendáme obsah pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C asi na 8 minut. Je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Pan kuchař Emanuel užívá takto zapečené kapustičky jako přílohu ke kachně na pomerančích, ale myslím, že může být i zvlášť s bramborami jakkoliv upravenými, jako lehké jídlo. Nebo může být jako příloha k jinému jídlu. Rozhodně je to bašta. Vyzkoušejte. :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustičky podle kuchaře Emanuela
-
Výborný recept....
-
Handika: Na kapustičkách na tvé fotce vůbec nevidím sýr, asi je děláno podle jiného receptu.
-
Mňamka, jdu to uvařit k obědu s bramborama
-
-
Vsem vam mila devcata dekuji za komentare a bodiky. At uz vyzkousite kterekoli kapusticky z momentalni nabidky myslim, ze nebudete zklamane.
-
Sůvičko, to je hodně jedlej recept a Emanuel(není to ten motýl
, i ty jste šikovní. Máš 7.bod -
Mňam, mňam
-
-
Nádhera!
+4
-
super
-
Kati, take dik
:
a bodik....
-
Vďaka!