Kuřecí křidýlka

toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 2 názory

32

Suroviny

2 kg kuřecích křidélek
1 dl kefíru
0,5 dl oleje
4 lžíce pokrájených bylinek (pažitka, máta, estragon, tymián, bazalka...)
2 stroužky česneku
1 lžička citronové kůry
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte kefír, bylinky (asi 1 lžičku si odložte na ozdobení), sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru.

  2. Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nebudete používat). Díly pečlivě obalte v marinádě ze všech stran a naskládejte je do vhodné nádoby těsně vedle sebe.

  3. V chladu je nechte odležet, nejlépe přes noc, nejméně 2 hodiny.

  4. Křidýlka opečte na rozehřátém oleji pozvolna dozlatova. Ozdobte bylinkami a podávejte s omáčkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křidýlka

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Katko, já nejsem autorem receptu, ale domnívám se, že by to šlo, ale už by to byl jiný recept;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Ahoj, chci se zeptat jestli by tento recept šel i bez kefíru:-?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo