"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomněla, tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2022 15:00
Marie Svarcova: je to velice dobrý recept. Děláme ho stejně, jen do krupice přimícháme skořici a cukr - krystal . Na sádle nešetřit a dopékat dočervena, spodní část pak krásně křupe. Když jsem chodila do školy, nosily " erteplové tašky" na svačinu všechny děti. Ale na VŠ na koleji nikdy nevydržely dva dny, vždycky mi je spolubydlící snědli.
20. 5. 2022 08:41
zajímavý recept, hlavně dětem musí chutnat
5. 2. 2017 16:42
Dneska jsem to pekla, použila mleté ořechy od vánočního pečení a musím konstatovat že je to vynikající pochoutka pro zimní odpoledne, vnoučatům chutnalo i k obědu. Hned to hážu do svých oblíbených receptů. Děkuji.
2. 5. 2016 20:15
Moje maminka to sypala místo krupice mletými ořechy))))))))))))
13. 9. 2014 15:36
Mockrát děkuji za super recept - jednoduché a výborné. Dětskou krupičku jsem rovnou smíchala s cukrem a skořicí. Výborné teplé i studené.
30. 7. 2014 08:38
To jsem ještě ve svém životě nepekla a bylo to moc fajn a všem doma chutnalo dávám ***** a přeji všem jen tak dále.
30. 6. 2013 12:32
Bramborová jídla já mám moc ráda, je to zajímavý recept Nofronko , líbí se mi
6. 12. 2012 12:54
Tisknu recept a ozkouším při nejbližší příležitosti! Miluju sladká, bramborová jídla! :)
19. 11. 2012 19:17
Marynka:Díky, pro někoho staré a pro jiné nové
18. 11. 2012 18:11
Doma jsme tomu odjakživa říkali erteplové tašky. Rozválené bramborové těsto hodně omastíme sádlem, hustě posypeme směsí krupičky, práškového curu a skořice a svineme jako závin. Pekáč také hodně omastíme - sádlem! Čím víc, tím líp. Krájíme opět jako závin. Na jednu "nohu" závinu se spotřebuje těsto z půl kg brambor. Je to ale úžasně dobré a laciné. Už dávno mě napadlo sem dát "recept", ale bez fotky je to špatné a nemívám na to čas. Stejně jako bramborové placky se škvarkama. Také zde ještě nejsou, jak je dělám já. Ale je to pořád dokola bramborové těsto, jen s krajovými či místními obměnami, tak mi to jako nový recept nepřipadá. Zdravím M
18. 11. 2012 12:19
18. 11. 2012 11:48
Jitkas:Moc vám děkuji, vy jste důkaz, že ne všichni neregistrovaní jen rejou,
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
18. 11. 2012 11:44
Všem moc děkuji za milé komentáře
18. 11. 2012 11:15
Skvělé,kdysi jsem to jedl a bylo to sypaně krupicí a mákem,dá se tam sypat i opražená strouhanka.Babička místo sádla dávala máslo.Sádlo mi přijde spíše na slano i když......škvarkové cukroví.Dávám bodík a vyzkouším.
18. 11. 2012 10:48
My tomu říkali jinak, ale jak? Hmm skleroza pracuje a v kuchařince to nemůžu najít, každopádně mňááám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: laciné recepty těsto na hady jak uvařit hada hadi recept pokrm z hada laciná jídla recept na hada hadi had recept recept hadi bramborovi hadi recept na hady recept had hadi recepty hadi z těsta laciné letní recepty jak upect hada jidlo z hada recepty z hada had recepty
Suroviny: brambory, vejce, mouka hrubá, olej, sůl, prášek do pečiva, krupice dětská, sádlo, cukr moučkový, skořice mletá, sádlo
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
30 názorů