Sumeček africký s brokolicovou kaší
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové kaše. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a vyvážený.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 225 kJ / 1 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,69 g |
Tuky | 89,08 g |
Vláknina | 18,11 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 55,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2017 18:22
4. 2. 2017 14:36
7. 3. 2016 21:41
9. 11. 2013 20:51
3. 11. 2013 09:25
2. 11. 2013 21:35
2. 11. 2013 19:09
2. 11. 2013 18:53
2. 11. 2013 18:25
2. 11. 2013 18:02
2. 11. 2013 12:43
Sumeček africký se chová i u nás
Další ze sladkovodních ryb, která je v intenzivních chovech produkována také u nás, a je cenově srovnatelná s cenou kaprů, je sumeček africký. Kilogram sumečka v živém lze pořídit už za cenu kolem 90 korun, a stejně jako v případě pstruha platí, že obsah omega3 mastných kyselin je v této rybě také vyšší než v případě kapra.
Sumeček africký je přitom velmi chutná ryba – a také zajímavá. V přírodě je sumeček velmi odolný, ve svém přirozeném prostředí je schopen pohybovat se dočasně i na souši a živit se například měkkýši. Nesnese ale dlouhodobě teplotu pod 20 stupňů Celsia, a právě proto je jej možné chovat v podmínkách ČR jen v teplovodních intenzivních systémech. Maso sumečka je růžové a připomíná lososa, po tepelném opracování má ale již klasickou světlou barvu masa ryb. Velmi chutná je rybí polévka připravená standardně z hlavy a vnitřností. V našich maloobchodních sítích se ale setkáte zejména s filety z této ryby. Ty jsou bez kůže a kostí, a jsou tak vhodnou stravou i pro děti.
2. 11. 2013 12:40
2. 11. 2013 10:06
2. 11. 2013 09:51
2. 11. 2013 08:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 5 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sushi - tradiční japonský pokrm: Jaké jsou jeho druhy a co vše potřebujete k jejich přípravě
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Česnek se dá oloupat velmi jednoduše, když víte jak na to. Videonávod vám poradí
Další recepty
Tématické fráze: sumeček recept sumeček sumecek recepty recept na sumečka sumcek africky recept recept na sumecka africkeho recept sumeček recept na africkeho sumecka jak připravit sumečka recepty sumecek sumcek africky recepty jak připravit sumečka afrického recepty na sumečka pečený sumeček sumeček, recept filety ze sumečka filet ze sumečka priprava sumecka africkeho sumeček filet recept sumeček filet
Suroviny: sumeček africký, hořčice, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín mletý, olej olivový, brambory, brokolice, máslo, mléko, sůl
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
17 názorů