

Kuskus - základní příprava
Suroviny
- kuskus
- vývar
- (poměr - 1 díl kuskusu na 2 díly vody, ale ten poměr není úplně přesný, další přísady dle volby receptu)
Postup přípravy receptu
Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou. Jemně pročechrejte vidličkou. Nechejte 10 minut odpočinout pod pokličkou. Takto připravený kuskus můžete dále upravovat opékáním, marinováním, dušením s dalšími ingrediencemi, zapékáním atd.
Poznámka od kuchařky
Toto je příprava kuskusu podle http://www.probio.cz – musela jsem si ověřit, jestli stačí jen příprava, jak je v receptu. Fakt jednoduché.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuskus - základní příprava
-
Jarka: Děkuji za tip
-
Skuste kuskus aj na na sposob ako som ho zvykla robit ja. Na troske oleja oprazit cibulku a pridat nakrajane paradajky alebo paradajkovy pretlak a zatial vodou a nechat povarit. Pridat kuskus a dovarit. Posypte na jemno posekanou petrzlenovou vnatou. Dobru chut
-
Zkusila jsem rizoto,nemělo chybu
-
Michaela Medkova: super Míšo a uvidíš, že si ho zamilujete
-
Dnes jsem dělala kuskus poprvé, podle návodu maris a podařilo se, je krásně načechraný, bude jako příloha ke kuřecím kouskům na zelenině
-
V Kauflandu jsem viděla i kuskus z prosa, ten je rovněž bezlepkový
-
terezia13: Nie, klasický kuskus nie, je vyrobený z pšenice. Ale pozri sa v obchodoch, začal sa vyrábať kuskus z kukurice, a ten je prirodzene bezlepkový. Zvykli ho mať v Tescu.
-
Prosím, mohli by ste mi mniekto odpovedať, či kuskus môžu jesť ľudia s celiakiou?
-
žirafka:Pak je kuskus už žluklý, starý. Pokud je hořký a má pachuť. Jinak by měl být téměř bez chuti. Neprolévá se, jen se zalije vroucí vodou, zamíchá, přiklopí a nechá nabobtnat.
-
má se kuskus po "uvaření" prolévat vodou?
udělala jsem celozrnný kuskus podle všech návodů a má divnou pachuť, která se nedá pořádně přebít ani kořením, tak přemýšlím, zda jsem nevynechala nějaký důležitý krok. -
Anna Kocikova:Ani, nebo Drahuš
, jasný, že neva, já se s kuskusem seznámila díky topkám a taky jsem tápala, dneska už vím, co a jak, ale začátečníci nevěděj, tudíž každá rada dobrá
-
Anna Kocikova: Drahuško, krásně si to nafotila a popsala
-
Miluju kuskus,
-
Lucka:Prvním dvěma smajílíkům rozumím
ten zbytek je trošku mimo
Ladi,jestli nebude vadit,přidávám pár fotek i s popisem postupuKdyby chtěl někdo další takto zhotovený kuskus ještě opékat, nebo marinovat, musí dát tekutiny minimálně o 50ml méně
-
fakt skvele jídlo