Sumeček nilský s bruselskými kapustičkami na slanině a česneku

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 20 min. 4 porce Ryby 17 názorů

Suroviny

600 g sumečka nilského (2 filety)
2 PL olivového oleje extra virgin
sůl
pepř
300 g bruselské kapusty
150 g slaniny anglické
4 stroužky česneku
1 PL instantní jíšky
200 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi (je-li suchá dáme kapku oleje), přidáme nadrobno nakrájený česnek a zarestujeme.

  2. Přidáme očištěné a na 1/4 nakrájené kapustičky. Chvilku restujeme, pak podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme instantní jíšku a necháme cca 5 minut dusit.

  3. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a sumečka zprudka opečeme 3-5 minut z každé strany (dle výšky masa na filetu). Podáváme s oblíbenou přílohou. My máme bramborovou kaši, ale lze podávat téměř cokoliv.

Poznámka

Dnes jsem v Makru viděla tuto rybu čerstvou vyfiletovanou v akci za 119 kč/kg a neudržela jsem se. Je to sladkovodní ryba, chutí podobná pangasovi. Filátka byla krásná a úplně bez kostí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sumeček nilský s bruselskými kapustičkami na slanině a česneku

  • Eliza Eliza

    Krásný recept, jen co je pravda :-p. U nás kapustičky nemusí manžel - je to nějaká divná novinka - jinak všichni, takže ukládám k vyzkoušení a bod posílám dopředu. :-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mě se recept taky moc líbí, ale právě u nás je problém - kapustičky bych polkla jen já:-p, ale bodík posílám:yes:+

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Díky všem za chválu. Moc nám to chutnalo:-p, tedy až na Marka, ten kapustu nepolknul:-(, ale to je normální.
    Anna Kocikova - je to jak píše Mysulka. Bruselská = růžičková. Koupila jsem ji čerstvou v Lidlu v akci 500g za 13 kč. No nekupte to.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Papričko, bezvadný recept, hned bych si dala líbit porcičku-supr a ty máš 12.bod:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Úžasné! :-O :yes:;-) +11

    Odpovědět

  • Andula Andula

    Bruselska kapusta a kapusta ruzickova je jedno a to same ;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam to vypadá moc dobře:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Papri chci se zeptat,ty bruselské kapustičky,to je něco jeko naše růžičková:-?
    Recept se mi líbí,ukládám a +9 bodík posílám:yes:Rybu i kapustičku můžeme:-)):-p

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

  • isindy isindy

    nádherná práce :yes: objevila jsem u nás úžasnou rybárnu, takže se chystám na velký nákup a tento recept se bude hodit :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Papriko, ukládám. Ryba v kombinaci s kapustičkama by mě nenapadla. Vypadá to úžasně:-8:-K Určitě vyzkouším. Díky

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • zizala zizala

    Mňááám:-p:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Jikotka Jikotka

    :-p,no to je asi dobrota...:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: keříčkovec recept keříčkovec červenolemý recept keříčkovec červenolemý keříčkovec červenolemý recepty keříčkovec červený recepty keříčkovec recepty keříčkovec sumeček americký recept recept keříčkovec sumeček americký recepty recept keříčkovec červenolemý sumec kerickovec recepty sumec keříčkovec ryba keříčkovec recepty americky sumecek recepty recepty keříčkovec keříčkovec červený recept na sumečka sumec keříčkovec recept keříčkovec červenolemý-recepty

Zapomněl/a jsem heslo