Briošky - klasický francouzský recept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,54 g |
Tuky | 208,86 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,26 g |
Sacharidy | 310,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2021 06:33
Cheetah79: Děkuji, jsem ráda, že se recept osvědčil
26. 4. 2021 00:25
Z tohoto těsta jsem dělala mazanec, samozřejmě množství upravila a přidala další ingredience, těsto jsem v lednici nechala dokonce dvě noci. Byl výborný! Toto těsto je opravdu velmi chutné
8. 1. 2014 15:56
Tak toto jsem přehlídla Mám moc ráda takové pečivo, i když bych se na ně neměla ani podívat
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
8. 1. 2014 15:07
zizala: Jarka, skús si dať na Veľkú noc na rez baránka alebo mazanca údenú šunku...dobrota
8. 1. 2014 15:02
tejaja: U nás se zase k některým polévkám (kulajda, bramboračka) jedl koláč s ovocem nebo sladké vdolky. Já jsem ale měla spíš na mysli to, že v Americe prý není jako běžný sortiment obyčejná slaná houska, naprostá většina pečiva je tam sladká. A na to sladké pečivo si běžně dávají šunku, sýry a pod. To nám nechutná.
8. 1. 2014 15:00
jarda Kadic: Jaroušku žeby? Myslíš, žeby zvládli aj chlieb s masťou a lekvárom, ktorý nám ako deťom nesmierne chutil?
8. 1. 2014 14:58
tejaja: Terezko,tak se prihlašte jako 51 americký stát
8. 1. 2014 14:45
zizala: neviem, či je to americký štýl, ale u nás sa každú Veľkú noc podáva šunka, klobása, údený bôčik a pod, o ktorých nikto nepochybuje, že sú slané, s mazancom, Zemplínskym koláčom, baránkom....ktoré sú jednoznačne sladké a to už dlhé generácie
8. 1. 2014 14:45
jarda Kadic: Jiný kraj, jiný mrav
8. 1. 2014 14:32
zizala: S tím “americkým stylem“ máš svatou pravdu, když mě navštívila dcera kamaráda z Floridy a k párku místo hořčice upřednostnila malinovou marmeládu,šel jsem do kolen a zajistil jí přednost na WC.A představ si-zbytečně
4. 1. 2014 09:08
Taťka: Na sladký moučník si položit nebo namazat něco slaného, to je americký styl. Ale nám nevyhovuje
4. 1. 2014 05:11
Vynikající jsou po rozříznutí potřené máslovým, sýrovým krémem podle chuti s taveným sýrem nebo Nivu a plátke salámu.
3. 1. 2014 12:51
To by mě moc chutnalo. Žádné krémy, žádná šlehačka, zkrátka paráda. Uložila jsem si a určitě vyzkouším
3. 1. 2014 11:18
Jo, to můžem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: briosky francouzská brioška sladká brioškové těsto recept na briošky briošky recept brioška francouzske briosky brioška recept francouzská brioška slané briošky francouzská brioška s krémem těsto na briošky briozky recept briosky sladke briosky recept brioška briošky slané brioškové těsto recept briošky sladké briozka
Suroviny: droždí čerstvé, voda, mouka hladká, cukr krystal, sůl, vejce, máslo, máslo, máslo, vejce, voda
Briošky - klasický francouzský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjXL
14 názorů