Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá francouzská brioška

Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení a kynutí těsta

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení a kynutí těsta)

10. 8. 2011 10:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 529 kJ / 6 819 kcal
Bílkoviny151,12 g
Tuky433,73 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 3,19 g
Sodík 7,25 g
Sůl17,68 g
Sacharidy565,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru.

Zdroj: videojug.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcela

7. 1. 2017 20:49

1974andrea: matrjoška :);-)

Sovička

3. 4. 2015 11:59

Brioška je moc dobré pečivo k snídani. V šedesátých letech jsem znal jedno místo v Praze kde jsem si toto pečivo kupovat a to na Václaváku v cukrárna ASTRA , - tam to bylo a jezdil jsem tam kupovat po dlouhá léta. Dokonce si pamatuji že tam pracoval šéf-cukrář pan Valenta, který byl moc a moc dobrý a co hlavně odborník a nic nešidil, dělal vše jak se mělo. Toto pečivo jsem měl doma zabalené v utěrce v troubě a jedl jsem ho k ranní snídani po dva dny. MŇAMKA.
Proč se to nedá kupoval v této době?:-?:-))

lovie

15. 5. 2013 23:51

magdalenka:ano, skutečně je to druh "chleba" s vysokým podílem poctivého másla. Ovšem ta chuť a jemnost za to stojí..doporučuji kombinaci s olivami, oblíbeným sýrem a vínem. Ale vynikající je i k snídani třeba s bílou kávou ;-)

magdalenka magdalenka

15. 5. 2013 23:13

Mňa by zaujímalo, či pravá francúzska brioška obsahuje naozaj taký vysoký podiel masla? 660 g múky a k tomu 440 g masla? Dík.

coquine

6. 5. 2013 12:20

1974andrea: to skutečně nejsou, je to luxusní francouzská specialita.

Pajaja

12. 8. 2011 11:50

Myslela jsem, že brioška je plněné pečivo - buď nasladko nebo naslano. Ale jsou jak malované! :-):yes:

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 12:14

rebeka:No fakt:-O a já to mám úplně zafixováno jako ruské slovo

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 8. 2011 12:01

:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 8. 2011 11:59

:yes:+2:yes:

rebeka rebeka

10. 8. 2011 10:37

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2011 10:24

A nejsou briošky spíš z rusky hovořících zemí než z Francie?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brioška brioška recept slané briošky brioše briošky slané briošky plněné briošky brioška z francie briošky recept francouzke briošky recept ruské briošky briozka sladké briošky francouzké briošky plněné francouzské pečivo francouzke briošky francouzké briošky plněné recept recept na slane briosky brioška slaná francouske briosky

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí suché, máslo, voda

TopRecepty.cz

Pravá francouzská brioška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGy7