Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
Nutriční hodnoty
Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,12 g |
Tuky | 433,73 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 7,25 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru.
Zdroj: videojug.com
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2017 20:49
3. 4. 2015 11:59
Proč se to nedá kupoval v této době?
15. 5. 2013 23:51
15. 5. 2013 23:13
6. 5. 2013 12:20
12. 8. 2011 11:50
10. 8. 2011 12:14
10. 8. 2011 12:01
10. 8. 2011 11:59
10. 8. 2011 10:37
10. 8. 2011 10:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 1 hodinou
Francouzské řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 21 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Právě bylo uvařeno:
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 11 minutami
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 1 hodinou
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 2 hodinami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 2 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Pekař František radí, jak upéct dokonalý velikonoční mazanec. Nejdůležitější je bochánek správně „utáhnout"
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Další recepty
Tématické fráze: brioška brioška recept slané briošky brioše briošky slané briošky plněné briošky brioška z francie briošky recept francouzke briošky recept ruské briošky briozka sladké briošky francouzké briošky plněné francouzské pečivo francouzke briošky francouzké briošky plněné recept recept na slane briosky brioška slaná francouske briosky
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí suché, máslo, voda
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
11 názorů