Utopené řízky
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 121 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,36 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 1,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2023 13:30
Tak buď máslo nebo slaninu ale cpat tam oba typy tuků nemá smysl.
12. 7. 2021 02:28
Chybí už snad jen broskev a Babica... Na toto přesně sedí výraz Romana Vaňka "šmakuláda". Lidová "tvořivost" nemá hranic, stejně tak jako lidská blbost... Bóže nebeskej, to snad není možný, že někdo spatlá takovej blaf a ještě to natáčí a chlubí se s tím... a ještě neuvěřitelnější, že ho někdo následuje a spatlá to taky...
3. 6. 2019 17:20
nany: Zdeněk Troška přelíval obrácené řízky Moravankou. Zkusila jsem to a byly úžasné.
15. 6. 2017 20:36
Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.
Jana Remkova:
Jana Remkova:
1. 6. 2017 12:01
Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda.
31. 5. 2017 12:52
Pavla: Hmmm "zhůvěřilost" Tož ti je nikdo nenutí
31. 5. 2017 08:24
Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost.
24. 5. 2017 21:53
meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí.
19. 5. 2017 23:23
Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť.
14. 2. 2017 00:27
Marie Švarcová : i nám
13. 2. 2017 20:50
dělala je kamarádka a moc nám chutnaly
28. 2. 2016 10:05
Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja
28. 2. 2016 09:23
Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.
28. 2. 2016 08:52
Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou ve slaném vývaru. Chci je zkusit.
16. 2. 2016 23:02
Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 44 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Osvědčené rady, jak na nejlepší řízky: Záleží na stáří strouhanky i druhu tuku na smažení
Další recepty
Tématické fráze: veprove rizky mekoucke utopený řízek rizky v masoxu řízky recepty na řízky řízky naruby mokre řizky řízek na ruby postup řízky recepty aby byly řízky měkké recepty řízky řízky recept řízky na masoxu řízky v bujónu luxusní řízky postup obalování řízků mekoucke rizky utopený řízek recept utopené kotlety řízek v masoxu
Suroviny: krkovice vepřová, bujón, voda, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, slanina anglická, máslo
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
48 názorů