Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky naruby

Mouka, vejce, strouhanka a poté usmažit - klasický postup při přípravě notoricky známých řízků. Ale už jste to zkoušeli naopak? Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a mouce. Po usmažení se ještě dopékají v troubě.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, se smažením i pečením)

15. 7. 2008 11:26

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 170 kJ / 280 kcal
Bílkoviny19,32 g
Tuky15,46 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol518 mg
Sodík210 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Patricia

28. 5. 2016 07:49

Zkuste řízky udělat z hovězího :-)

Hanka

13. 2. 2015 21:44

Vyzkoušejte někdy řízky naruby pečené na leču. Vynikající:yes:

dusek.borek@seznam.cz

13. 5. 2012 11:23

Hm,tak jdu taky na to;-),snad si tedy pochutnáme.

Michal

8. 5. 2012 11:31

já znam tento recept od své babičky pouze v podobě s moravankou, musím tedy zkusit i jiné varianty o kterých tu píšete, jinak tato úprava řízků je má nejoblíbenější a autorovy dávam za tento recept jedině tři palce na horu a jsem rád že se mezi námi vyskytují lidi, kteří jsou ochotni jít dál v kuchařském umění ne jen zůstat u klasických smžácích v troj obalu :-) :yes::yes::yes:

Jana

16. 11. 2011 13:51

Tak ted sem dodělala voní užasně tak ještě dovařím brambory a jdem jíst,a přístě určitě vyzkouším i stou moravankou ;-)

drahulin

31. 10. 2010 13:51

Dnes jsem toto jídlo vařila k obědu.Na cibuli ještě dám plátek anglické slaniny a zapeču.:-p

marcik

11. 9. 2010 13:01

řízky jsou moc dobré takto udělané:-p. já dávám trochu kečupu kolečka cibule na každý řízek;-). máš velkýho bodíka:yes::yes:

Lili Palickova

11. 9. 2010 10:59

Řízky naruby s Moravankou jsou výtečné. Děkuji za recept. Lili;-)lilipalickova@seznam cz

Lenka30

1. 9. 2010 17:57

:-p:-p:-p:-p právě jsem si dala a musím říct že jsou opravdu mňamózní :-p:-p:yes:;-) určitě jsem je nedělala naposledy ;-) ještě jsem mezi ně(když jsem je skládala do pekáčku)dala po plátku anglické,no mňamka :yes:

Iriska

3. 6. 2010 17:55

:yes::yes:+

Sodovka

22. 5. 2010 18:14

Ještě chci dodat, že řízky v mouce neobaluji. Stačí jenom strouhanku pořádně natlačit do masa, pak obalit ve vajíčku a dozlatova usmažit. Na řízkách se i bez mouky udělá krásné, křupavé těstíčko. ;-) Pak už stačí řízky zapéct v troubě. Když řízky podlívám masoxem, tak v masoxovém vývaru (1/2 l vody a 1 kostka bujonu) rozpustím i cca 100 g MÁSLA. Nebo řízky podliji pikantní moravankou, jak jsem psala v předešlém komentáři. Obě varianty jsou výborné. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli a s bramborovou kaší je to :-p :-p :-p

petrzelka

22. 5. 2010 16:14

Pro sodovku-moje známá dělá taky s tou moravankou,měla sem taky trochu obavy z té kyselkavé chuti,ale ona je taky velmi chválila.Takže nezbývá než je zkusit;-)

Sodovka

22. 5. 2010 14:39

Řízky naruby dělám s různými obměnami a všechny způsoby jsou vynikající. Například místo bujonu můžete řízky zalít sterilovaným salátem „Moravanka“. :-p Pak již cibuli nëdávám.
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. :-p :-p :-p Řízky naopak si zaslouží bodík :yes: +6

petrzelka

22. 5. 2010 11:32

Dnes jsem dělala a byly dobré,takže:yes:

pelda

18. 3. 2009 18:25

Míšo vývaru asi půl litru a zapéct tak na 150 stupňů:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízek naruby řízky na ruby rizek naruby v troube rizky recept řízky na ruby řizek naruby zapečeny řízek naruby recept obrácené řízky v troubě s moravankou řízky naopak vepřové řízky na ruby rizek na ruby řízek naopak vepřový řízek naruby recept řízek naruby rizek naruby zapeceny se smetanou vepřové řízky naruby recept na rizky na ruby obrácený řízek z.trošky řízek řízek naruby video

Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, strouhanka, vejce, mouka hladká, cibule, vývar

TopRecepty.cz

Řízky naruby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoY