

Chlebový řízek
Suroviny
- 4 silné plátky staršího chleba
- 120 g slaniny
- 1 cibule
- 3 vejce
- 100 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Starší chleba nakrájíme na silnější plátky, ty pak na špalíčky nebo hranolky, které obalíme do plátků slaniny.
2. Cibuli nakrájíme na klínky a vsuneme ji pod slaninu.
Řízek osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vejcích a strouhance obalíme alespoň dvakrát.
Takto obalené řízečky smažíme z obou stran dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebový řízek
-
Dnes jsem podobně zužitkovala starý tvrdý chleba, jen jsem krajíčky namočila nejdříve v mléce a už jsem nic nepřidávala, ale příště zkusím tvůj recept. Ten jsem objevila až po usmažení chleba. Řízek je měkkounký a vůbec mi nevadilo, že to není maso, chutnal mi
Bodík dávám ráda!
+
-
Kika: Kde vidíte tunu oleje
a teda nevím, čím svého psa živíte, ale ani ve snu by mne nenapadlo mu tohle dávat, mám pejsky ráda. Navíc je to dobrá obměna na zužitkování staršího chleba, asi se to nejí denně, že
-
Děláte si legraci??? ˇˇZádné výživové hodnoty to nemá, plave to v tuně oleje. Nedala bych to ani psovi!!!
-
Bezmasé? Slanina je co? Zelenina?
-
Toto je manželova dnešní večeře. Hodnotil to celkem kladně, i když po kulinářských zážitcích posledních dní ho to nijak nenadchlo. Ale bodík si to určitě zaslouží, alespoň ode mně.