Chlebový řízek

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 5 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

4 silné plátky staršího chleba
Nyní v akci
120 g slaniny
Nyní v akci
1 cibule
Nyní v akci
3 vejce
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
sůl
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Starší chleba nakrájíme na silnější plátky, ty pak na špalíčky nebo hranolky, které obalíme do plátků slaniny.

  2. 2. Cibuli nakrájíme na klínky a vsuneme ji pod slaninu.

  3. Řízek osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vejcích a strouhance obalíme alespoň dvakrát.

  4. Takto obalené řízečky smažíme z obou stran dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlebový řízek

  • pipre pipre

    Dnes jsem podobně zužitkovala starý tvrdý chleba, jen jsem krajíčky namočila nejdříve v mléce a už jsem nic nepřidávala, ale příště zkusím tvůj recept. Ten jsem objevila až po usmažení chleba. Řízek je měkkounký a vůbec mi nevadilo, že to není maso, chutnal mi :-) Bodík dávám ráda!:yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kika: Kde vidíte tunu oleje :-O:-O:-O a teda nevím, čím svého psa živíte, ale ani ve snu by mne nenapadlo mu tohle dávat, mám pejsky ráda. Navíc je to dobrá obměna na zužitkování staršího chleba, asi se to nejí denně, že ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Kika Kika(neregistrovaná)

    Děláte si legraci??? ˇˇZádné výživové hodnoty to nemá, plave to v tuně oleje. Nedala bych to ani psovi!!!:-((:-//

    Odpovědět

  • Pan Dudek Pan Dudek(neregistrovaný)

    Bezmasé? Slanina je co? Zelenina?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Toto je manželova dnešní večeře. Hodnotil to celkem kladně, i když po kulinářských zážitcích posledních dní ho to nijak nenadchlo. Ale bodík si to určitě zaslouží, alespoň ode mně.;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo