Měkké řízky z kýty s trochu jinou bramborovou kaší

Lusinda79 Kuchař:

Vepřové maso 21 názorů

56

Suroviny

5 plátků maso z vepřové kýty (po cca 150g)
4 vejce
2 stroužky česneku
cca půl lžičky vegety
trochu grilovací koření
lžička maggi
mletý pepř
strouhanka
olej
sůl
600g brambor
kousek másla
1 zakysaná smetana(11%tuku)
jarní cibulka
pažitka(kmín)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu naklepeme a nařízneme po stranách, aby se nekroutila.

  2. Z vajec a koření vymícháme emulzi, do které řízky namočíme přes noc, ale klidně i tři dny.

  3. Poté řízky obalíme pouze ve strouhance a smažíme ve fritovacím hrnci nebo pánvi ne úplně do tmava. Necháme okapat na ubrousku.

  4. Troubu rozehřejeme(plyn asi st.3-4), řízky naskládáme do pekáče a na mírnou teplotu dopékáme cca 30 minut, jednou obrátíme.

  5. Mezitím si uvaříme brambory, které slijeme a omastíme kouskem másla, rozšťoucháme a vmícháme zakysanou smetanu.

  6. Můžeme posypat jarní cibulkou nebo pažitkou.

Poznámka

Dnes jsem neměla cibulku, takže je kaše s kmínem.Do pekáčku ve kterém řízky dopékáme nepřidáváme žádný tuk, řízky ho pustí dost.

Dopékám výhradně řízky z vepř.kýty, která bývá tvrdá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Měkké řízky z kýty s trochu jinou bramborovou kaší

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je náhodný receptík a hned mi tedy zaujalDopékat řízky jsem nikdy nezkoušela,tak vyzkouším.:-)):-Kdávám bod:yes::-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Evi mám velkou radost, že chutnalo.:-8

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dnes jsme měli na oběd,výborné:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Kaše se zakysanou smetanou je dobrá. Taky jsem zkoušela kaši s pomazánkovým máslem a taky to bylo dobré.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Pejli je holt živel!:-D:-DUž tu chyběla.:-!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Chjo, Pejli:-S

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    JJ,přesně tak! :-D . Takže se ženy mějte!! a slunce v duši :-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Jojo mamka se svěřila, asi si bude muset předcházet místního řezníka, protože ses jí přestěhovala.

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    jinak teď už budu mít "maminku" samyci od sebe kousíček.Chápeš to, co bych pro svou maminku neudělala, přestěhovala jsem se do Orlové kvůli svého kulinářského umění, aby se měla od koho učit! :-D a proto!! jsi moje máááááááma, moje mááááááma!!:-D

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Hoj hoj! no ted byl docela rachot!stěhování a tak..tak jsem mrkla,jak to tu žije!! ještě nemám napojený net..bude to chviličku trvat, takže jak to bude, tak tu budu kukat častěji! :-p ... jak se tu vaří, jak se tu puchne, kyne :-D A vo vo vo tom to je! :-)):-*

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Pejli kde se flákáš???Co samyce?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Čééééééést!! taky jsem trochu okusila u mamky, bylo to opravdu dobré!! takže oznámkuji jedničkou! Zdarec! DONA PIČUNDA BLANKA :-D

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    artine, dopékají se na nízkou teplotu, tudíž změknou.Jinak se stačí podívat do každé kuchařky, kde se kýta vždy dopéká, minutky z kýty ano, ale naložené a spíše nudličky.Kýta je sama o sobě tvrdá, na minutky je vhodná ze sušších mas z prasátka kotleta.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Z jakého důvodu se řízky ještě dopékají v troubě? Z bytečně se jenom vysušují. Maso je přece z vepřové kýty, která se používá na minutky, čínu atd.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Koukám, že u mých příspěvků to vypadá, že ignoruju velká a malá písmena..hrůza.:no:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: výborné měkké vepřové řízky vepřové řízky z kýty rizky z veprove kyty obrácený řízek z vepřové kýty vepřový řízek z kýty veprova kyta řízky vepřová kýta řízek řízek z kýty rizek z veprove kyty recepty vepřové řízky z kyty měkké vepřové řízky vanilková bramborová kaše smažený řízek z vepřové kýty řízky trochu jinak vepřové maso s bramborovou kaši fritování řízků veprove rizky trochu jinak měkký řízek řízek trochu jinak jehněčí řízky

Zapomněl/a jsem heslo