

Vepřové řízky na šalvěji
Suroviny
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje nebo lžička sušené
- 4 vepřové řízky bez kostí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 2 červené cibule pokrájené na kolečka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky moučkového cukru
- 4 rajčata rozkrájená na čtvrtky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Smíchejte na talíři mouku, šalvěj, sůl a pepř. Touto moukou poprášíme řízky po obou stranách.
V pánvi rozehřejeme máslo a olej a dáme smažit řízky. Maso vyjmeme a usmažíme cibuli, rajčata spolu s cukrem.
Poznámka
Podáváme se zelným salátem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek