Alpský knedlík s krémem

Irule Kuchařka: Irule

Sladká jídla 17 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 PL krupicového cukru
1/2 kvasnic
250 ml vlažného mléka
Náplň:
borůvky
moučkový cukr
Krém:
700 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr krupice podle chuti
rum podle chuti
Na posypání:
mletý mák
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek.

  3. Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout.

  4. Potom rozdělíme na díly (cca 18-20ks), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10 minut nakynout.

  5. Knedlíky vaříme v páře asi 12 minut (podle velikosti) na sítu potřeném olejem.

  6. Krém: 500ml mléka dáme vařit s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem.

  7. Na talíř dáme knedlíky, které přelijeme krémem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.

Poznámka

Pokud nemáme borůvky, můžeme použít povidla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 620 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Alpský knedlík s krémem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: alpský povidlový knedlík alpský kynutý knedlík kynutý knedlík s vanilkovým krémem rakouský kynutý knedlík knedlík s vanilkovým krémem rakouský knedlík kynuté knedlíky s vanilkovým krémem alpský knedlík s povidly alpské kynuté knedlíky povidlové knedlíky s vanilkovým krémem alpský knedlík s vanilkovou omáčkou alpskej knedlik rakouský knedlík s povidly alpský knedlík-recept apský knedlík rakousky povidlovy knedlik rakouský knedlík s vanilkovým krémém alpský knedlík s boruvkami borůvkové knedlíky s vanilkovým krémem rakousky alpsky knedlik