Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Povidlové knedlíky - připečené blbouny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 2. 2014 19:55

Suroviny

Porce: 12-14 ks

Nutriční hodnoty

Energie5 998 kJ / 1 434 kcal
Bílkoviny46,33 g
Tuky24,39 g
Vláknina10,98 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,28 g
Sacharidy251,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotopostup možno pozrieť na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/02/parene-buch...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

nigina

10. 2. 2014 16:35

Jejda, Vy ste ma všetci teda riadne prekvapili :-)) Netušila som, že sa Vám tie blbouny takto zapáčia :-) ale samozrejme sa tomu teším ;-) Ja som ich tiež teraz robila len prvýkrát a predtým som robievala v paráku. Vyskúšajte, hlavne Vy, čo máte nostalgické spomienky:-)) no a ak chcete podrobnejšie, u mňa v blogu. Všetkých Vás zdravím;-)

Stašena

8. 2. 2014 17:15

Nikdy jsem o ničem podobném ani neslyšela. Povidla mám moc ráda, při pohledu na talířek...Musím co nevidět vyzkoušet.

sidonie

8. 2. 2014 11:36

to dělávala moje babička,byly úžasné,určitě je udělám.ztotožňuji se srettkou:-)):-K:-K:yes:

magdalenka

8. 2. 2014 09:15

Jarka D.: Toto sa podlieva vodou, aby vznikla para a buchty sa uvarili v pare. To, čo spomínaš ty, som ešte nepočula, nepoznám - nepripaľuje sa to? Z mlieka sa má vyrobiť tiež para?

Jarka D.

7. 2. 2014 22:35

Věřte, jsou moc dobré! tento recept jsem dostala kdysi od spolupracovnice někdy v 90letech, ale ona tam podlévala jen oslazené mléko s máslem po částech, žádnou vodu. Dělala jsem asi dvakrát, měla jse na to takový silný kastrol, ale ten se mi při nějakém vaření připálil tak akorát na vyhození:-((, pak se mi ztratil i recept;-(. Jsem moc ráda, že je tady. Díky autorce a posílám:yes: Teď mám na prázdninách vnuky, tak jim je udělám. Dostala jsem k Vánocům silnostěnný kastrol uvnitř s keramikou a hlavně nepřipaluje se! Tak jim je uvařím a naplním je třešňovou klevelou (příšerně dobrá:-p:-p:-p, dělala jse loni prvně)!;-)

zuzun

7. 2. 2014 21:39

Bombaaa! Uzasny, to jsem nikdy nevidela. Kynuty knedle, a jeste s povidly, ohhh moje detstvi! A ted to ma jeste tresnicku na dortu - cili krupani na spodku, to je genialni! Bod :yes: A ten nazev pripeceny blboun :-D:-D:-D

Jitkas

7. 2. 2014 20:53

Uzasne knedle, tez neznam a ziram na tu krasu, musi to byt neuveritelne dobre.

magdalenka

7. 2. 2014 20:29

Moja mamka toto robila. Opiekla spodok buchty, potom šupla pol naberačky vody, priklopila a parila...ja som nenašla odvahu to nikdy skúsiť, robila som vždy len na pare. Ale tie krásne do zlatava vypečené a chrumkavé spodky buchty, nad tým jemné cesto s povidlím, od mamky sú nezabudnuteľné.
Krása, ďakujem za spomienku.:yes:

jarda Kadic

7. 2. 2014 20:22

Laik se diví,odborník žasne....tohle musím brzo vyzkoušet:yes:

zizala

7. 2. 2014 20:13

:-O Zírám na ten postup. To jsem nikdy neviděla, já je jen vařím nad párou. Ta připečená kůrčička musí být obzvlášť chutná :-p:-p

srettka

7. 2. 2014 20:04

bože:-S za co?:-// mám oupně pavlův reflex:-D slintám a hltám naprázdno. povidla miluju, knedle též. ježiš já mám na to takovou chuť:-p:yes:
p.s.pro mne se smaženou strouhankou:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidla do knedliku knedlíky blbouni knedlíky blbouny blbouni knedlíky knedle s povidly kynuté knedlíky s povidly nad parou knedliky s povidly pividlove knedliky povidlove.knedle povidlove knedlíčky recept knedlíky s povidlama knedlespovidly povydlové knedlíky blbouny s tvarohem a povidly dobré povidlove knedliky knedlík blboun povidlove knedlíčky knedlik s povidla blbouni recept nad párou blbouny s povidlym

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr krystal, sůl, žloutek, olej, voda, mouka, olej, povidla švestková, mák, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Povidlové knedlíky - připečené blbouny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvAE