Rakouský knedlík

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 30 minut + 30 minut na odležení 4 porce Přílohy 4 názory

Suroviny

5 středně velkých syrových brambor
sůl
2 vejce
5 rohlíků
10 lžic hrubé mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce, vmícháme rohlíky nakrájené na kostičky . Nakonec přimícháme hrubou mouku. Propracované těsto necháme odležet.

  2. Tvoříme menší koule. Knedlíky vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 10 15 minut. Podáváme je rozpůlené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rakouský knedlík

  • vevan vevan

    Mouku nedávám,vařím je na páře,nejsou tak "slizké",ale jinak vřele doporučuji:-p

    Odpovědět

  • milena milena(neregistrovaná)

    panicka53@seznam.cz 5panicka53@seznam.czstačí na 1rohlík 1brambor já dám brambory do robotu rozmixovat přidám na kostičky rohlíky a sůl a udělám koule a vařím,jsou výborné

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Knedlíky vypadají dobře. Já do nich přidávám prášek do pečiva a vymačkávám dost vody z brambor. Jinak tyto knedlíky se dělají hodně na Šumavě a Němci měli na vymačkávání takový lis a pak aby měli nějakou tekutinu, tak přidávali trochu mléka, byly krásně bílý.

    Odpovědět

Tématické fráze: rakouský sladký knedlík sladký rakouský knedlík rakouský houskový knedlík švábské knedlíky rakouské houskové knedlíky německý knedlík nemecke knedliky rakouský polévkový knedlík sladký rakouský knedl knedliky koule horacky knedlik horácké knedlíky knedlíky z rohlíků a brambor rakouské meruňkové knedlíky rakouský knedlík do do polévky rakousky knedlik do polevky rakouske bramborove knedliky německé knedlíky koule rakouský bramborový knedlík vídeňský knedlík sladký