Kopr je bylina s krátkým názvem, ale s dlouhým výčtem možností použití
Dle Wikipedie je kopr vonný jednoletá bylina, která dorůstá výšky až 1 metr. V kuchyni je nejlepší používat čerstvý vypěstovaný kopr, který má výraznou chuť. Kopr ale samozřejmě můžete použít i v zimě, například naložený v soli, mražený nebo sušený.
Koprová omáčka a polévka
„Koprovku“ někteří nenávidí a jiní milují, zřejmě nic mezi tím. Koprová omáčka je vynikající jak klasická, tak třeba ozvláštněná dýní nebo rozpuštěným tvrdým sýrem. Stejně tak existují i obměny tradiční koprové polévky, například koprová polévka s fazolemi.
Další využití kopru
Kopr se hodí do pomazánek, lze jím ochutit pečivo a vynikající je také jako přísada do salátu. Vegetariáni by mohli ocenit recept na pohanku s řepou a koprem. Co se týče masa, kopr lze kombinovat i s rybami.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 9 hodinami