Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Bramboráky jsou pochoutkou, kterou si rádi občas dopřejeme, i když nepatří mezi dietní. Vyzkoušejme jednoduché rady, abychom je měli ještě lepší.
Bramboráky připravujeme především z nastrouhaných brambor, malého množství mouky a vajec. Patří do nich utřený česnek, který je krásně provoní. Smažíme je na pánvi a podáváme nejlépe ještě horké. Vyzkoušejme tři jednoduché rady, aby ty naše bramboráky byly ještě lepší.
- Bramboráky budou báječně křupavé, když do těsta přidáme jednu až dvě lžičky tvarohu. Zjemníme tak zároveň jejich chuť. Víte, jak se připravuje domácí tvaroh?
- Při dochucování pamatujeme kromě česneku i na majoránku. Krásně je ochutí a k bramborákům rozhodně patří. Desatero, jak využít majoránku v kuchyni, nám ukáže, jak zacházet s majoránkou, aby provoněla pokrmy co nejlépe.
- Pokud chceme, aby měly bramboráky pěknou barvu, vymačkáme do těsta trochu citronové šťávy, která zabrání zhnědnutí brambor. Máme zrovna koupené bio citrony a chceme si nastrouhat a uchovat jejich kůru na pozdější využití? Jak na to, poradí náš další článek.
Nejlepší bramboráky připravíme podle osvědčených receptů. Najdeme je v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí tvaroh. Oblíbené recepty nám poradí s jeho přípravou v domácích podmínkách
Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Komentáře