Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Zdroj: Top recepty

Nejlepší bramboráky jsou křupavé a krásně voní česnekem a majoránkou. Připravují se obvykle z nastrouhaných syrových brambor, mouky a vajec. Smaží se ve větší vrstvě oleje a rozhodně nejsou dietním jídlem, přesto jim málokdo odolá.

Základem jsou brambory

Základem bramboráku jsou vždy strouhané brambory, česnek, sůl a majoránka. Brambory před strouháním oloupeme. Nastrouháme je buď najemno nebo nahrubo, případně půl na půl. Potom z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. Podle některých receptů se v tuto chvíli přilije trochu horkého mléka, brambory si pak uchovají pěknou barvu. Dále přidáme mouku, vejce, sůl, majoránku a utřený česnek. Když místo mouky dáme do bramboráků strouhanku, budou křupavější. Kdo chce, přidá pepř

Jak péct bramboráky

Vše důkladně promícháme a na rozehřátou pánev s dostatečným množstvím tuku dáváme naběračkou těsto. Rozetřeme je po pánvi tak, aby vznikaly tenké placky. Smažíme je po obou stranách - pěkně do zlatova a křupava. Po upečení je klademe na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Bramboráky smažíme i jako malé placičky, pokud to tak máme raději.

Nejlepší hned po upečení

Bramboráky jsou nejlepší čerstvé, dokud jsou horké a křupavé. Po vychladnutí se křupavost ztrácí, ale chutnat nám budou i tak. Podáváme je buď samotné nebo s oblohou. Někdy dokonce s pečivem, bramborovým salátem nebo s rajskou omáčkou. Můžeme si je vzít na výlet nebo do práce. Pokaždé si pochutnáme.

Kromě jednoduchých osvědčených receptů na bramboráky z několika surovin můžeme vyzkoušet některý z mnoha dalších receptů na vylepšené varianty podle našich uživatelů. Recepty se liší přidáním uzenin, škvarků, sýrů, hub nebo různých druhů zeleniny, která nahradí část brambor.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky