Jak uchovat citronovou kůru. Nastrouhaná citronová kůra provoní naši kuchyň a příjemně dochutí sladké moučníky a dezerty
Citronovou kůru používáme v kuchyni poměrně často. Je příjemně aromatická, svou chutí a vůní naše moučníky pozvedne k dokonalosti. Nejlepší je čerstvá, jenže ne vždy máme doma citrony. Výhodné je proto mít malou zásobu kůry a podle potřeby z ní odebírat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat citronovou kůru
Dobře omytý citron v bio kvalitě nejprve osušíme a pak kůru nastrouháme, ke strouhání použijeme velmi jemné struhadlo. Strouháme pouze vrchní část kůry, spodní bílou vrstvu již nestrouháme, protože má nahořklou příchuť a do moučníků se nehodí. Co hned nespotřebujeme, uchováme na pozdější použití. Máme více možností, jak nastrouhanou kůru uchovat:
- Strouhanou kůru můžeme zmrazit - buď v mikrotenovém sáčku nebo v tvořítku na led. Tento způsob je velmi jednoduchý a pohodlný. Strouhaná kůra si uchová krásnou vůni.
- Kůru můžeme také prosladit a uložit ve skleničce do lednice - viz recept níže.
- Kůru můžeme dokonce sušit - buď na tácku nad radiátorem (či na jiném teplém a vzdušném místě) nebo v elektrické sušičce.
Jak prosladit a uložit citronovou kůru
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Komentáře