Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak udělat domácí tvaroh. Oblíbené recepty nám poradí s jeho přípravou v domácích podmínkách
Top recepty

Tvaroh je výbornou surovinou do kuchyně. Je velmi výživný a chutný. Používáme ho naslano i nasladko. Hodí se do pomazánek a využijeme ho na přípravu moučníků a různých dezertů. Dá se z něho udělat domácí sýr.

Když nám zkysne kvalitní mléko, můžeme si z něj připravit domácí tvaroh. Zkyslé mléko nalijeme do hrnce a mírně zahříváme. Mléko se mezitím vysráží a my ho poté nalijeme do jiného hrnce přes cedník, na cedník položíme šátek z plátna a mléko přes něj necháme překapat.

Jak udělat domácí tvaroh

Přes cedník do hrnce odteče a odkape syrovátka, kterou také spotřebujeme. Můžeme ji vypít nebo použít jako přídavek do koupele. Na plátěném šátku zůstane odkapaný tvaroh. Z jednoho litru mléka získáme asi 10 dkg domácího tvarohu. Pokud nemáme zkyslé mléko a přece bychom si rádi tvaroh připravili, tak přidáme do mléka citronovou šťávu a necháme jeden den při pokojové teplotě odstát. Mléko rychle zkysne, především při teplém letním počasí. Tvaroh, pokud ho nespotřebujeme jiným způsobem, lze využít na výrobu domácího sýru.

Pro tvaroh najdeme mnoho různých způsobů uplatnění. Můžeme z něj připravovat chutné pomazánky nebo sladké krémy, přidáváme ho do moučníků a hodí se na tvarohové knedlíčky s ovocem

Tento tip je užitečný  (1x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům