Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Kapusta nebo také kél či kel je košťálová zelenina, která může najít v naší kuchyni široké uplatnění. Připravit z ní lze chutné karbanátky, polévky nebo ji zapékat a dusit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava kapustových karbanátků
- uvařenou pomletou nebo najemno nasekanou kapustu
- mleté maso
- nakrájenou anglickou slaninu
- vejce
- najemno nakrájenou cibuli
- strouhanku
- česnek
- provensálské koření
- sůl, pepř
V některých receptech není maso použité, ale najdeme v nich pro změnu sýr typu Eidam. Ke kapustě se také hodí majoránka, oregano nebo petrželka. Vše pečlivě propracujeme a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Hotové karbanátky smažíme na pánvi nebo pečeme v troubě.
Podáváme nejlépe ještě teplé s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami, pokrm ozdobíme nakrájenými čerstvými bylinkami. Názorný postup přípravy kapustových karbanátků uvidíte v následujícím videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře