Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Růžičková kapusta je zajímavá tím, že ji můžeme na zahradu chodit sklízet i v zimě. Stačí utrhnout několik růžiček a už máme co vařit. Je skvělá do polévek, dušených a zapékaných pokrmů i jako základ chutných karbanátků.
Sklizeň kapusty
Mohlo by vás zajímat
Polévky
Růžičková kapusta je velmi zdravá a vhodná pro časté využití v kuchyni. Polévkám dává dobrou chuť a působí v nich atraktivně. Vaříme ji s dalšími druhy zeleniny, které pěkně barevně doplňuje. Pokud z ní připravíme krémovou polévku, pochutnají si i ti, pro které jsou růžičky méně lákavé.
Hlavní jídla
Růžičkovou kapustu využijeme jako obyčejnou kapustu nebo kadeřávek - dusíme, smažíme a zapékáme ji. Růžičky můžeme ponechat vcelku, nebo rozdělit na menší části. Doplníme je další zeleninou, obvykle cibulkou a česnekem. Velmi dobře chutnají zapečené s bramborami. Sýrovo-vaječnou horní vrstvu obvykle přidáváme až po krátkém zapečení.
Karbanátky
Kapustu nejprve krátce povaříme a pak jemně nakrájíme nebo pomixujeme. Přidáme jemně pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vajíčka a strouhanku. Kdo chce, přidá maso, uzeninu, luštěniny, Hrašku nebo strouhaný uzený sýr. Ochucené a usmažené karbanátky jsou velmi chutné.
Komentáře